Oude bok + groen blaadje = zelden blijvertje!

Rens (63) en Virginia (20) Foto: Bekende Buren

Regelmatig schreven we hier al over relaties met leeftijdsverschil.

De klassiek ‘oude bok’ die wel graag aan een ‘groen blaadje’ knabbelt en de modernere variant van de ‘cougar’ die haar ‘toyboy’ als prooi ziet.

Het ziet er leuk uit en het is ook fantastische gespreksstof voor bij het koffie-apparaat, maar de werkelijkheid is anders. Eigenlijk zijn zowel bokken als poema’s meer uitzondering dan regel……..

Foto: Peter Jan Rens (63) en Virginia van Eck (21) Bron: Bekende Buren (klik op foto)

Zo blijkt uit en onderzoek van de universiteit van Colombia

Zij vergeleken bevolkingsdata zoals opleidingsniveau, inkomen, intelligentie en het uiterlijk van stellen met grote leeftijdsverschillen met die van paren die even oud zijn.

Hieruit blijkt dat stellen met een groot leeftijdsverschil (minmaal 8 jaar) in het algemeen minder intelligent, lager opgeleid en armer zijn. Succesvolle oude mannen met jongere vriendinnen, zoals Playboy-baas Hugh Hefner, zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Dis is volgens de wetenschappers te verklaren door de levensloop van lageropgeleiden. Zij gaan jonger aan het werk in omgevingen met grote leeftijdsverschillen en doen sociale contacten op met mensen van verschillende generaties.

Hogeropgeleiden daarentegen studeren langer en ontmoeten als zij gaan werken meestal leeftijdgenoten als zij op de universiteit al geen partner vonden. Omdat hogeropgeleiden doorgaans ook meer verdienen, zullen partners uit dezelfde generatie vaak rijker zijn.

Lees ook:Over oude bokken, groene blaadjes, poema’s en toyboys
Lees ook:Het ideale leeftijdsverschil in een relatie? 1 jaar!
Lees ook:De cougar & de toyboy: leeftijd is maar een getal
Lees ook:De man van nu date graag met oudere succesvolle vrouw
Lees ook:Jongere vrouw laat man langer leven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>