Paren die nog bij elkaar zijn rond hun 70ste zijn spekkopers

MatureCoupleYogaLaatst vertelde een vrouw, die kort daarvoor met pensioen gegaan was, me haast verontschuldigend: “Ja ik ben nogal saai. Ik ben gewoon al 40 jaar met m’n man.”

Soms lijkt het erop dat datgene wat we allemaal zo graag willen, namelijk lang en gelukkig zijn met die ene grote liefde, door de maatschappij uit jaloezie wordt afgedaan als ‘saai’.

Juist koppels die nog samen zijn op de leeftijd van 65 à 70 jaar, de babyboomers dus, hebben samen vaak nog een hele fijne periode voor de boeg…….

Zo blijkt uit onderzoek de Harvard University, met data die al vanaf 1938 stammen. In totaal werden 268 mannen tussen de 19 tot 92 jaar ondervraagd.

Een belangrijke reden dat paren die lang samen zijn zo happy zijn, is volgens de wetenschapperts dat mannen hun echtgenotes (merkbaar) meer waarderen en zich beseffen dat ze blij zijn dat ze er nog zijn. Veel ~met name~ mannelijke leeftijdgenoten overlijden namelijk.

Maar er is nog een andere reden waarom het huwelijk zo goed gaat als beiden de leeftijd van 70 jaar hebben bereikt. Partners krijgen meer overeenkomsten dan verschillen.

Mannen komen namelijk steeds meer in contact met hun vrouwelijke kant (testosteron gedaald), terwijl vrouwen juist meer mannelijke trekjes krijgen (oestrogeen gedaald), waardoor een echtpaar op emotioneel en fysiek gebied meer in balans raakt.

Wij zeggen voor de grap weleens: ‘ze beginnen steeds meer op elkaar te lijken’ en dat is in letterlijke zin dan ook vaak het geval.

Lees ook:Mannen trouwen omdat hun vrouwen dat willen. Zeggen ze.
Lees ook:Mannen 50+ moeten helemaal niet op een jongere vrouw gaan jagen
Lees ook:Het ideale leeftijdsverschil in een relatie? 1 jaar!
Lees ook:Jongens van nu zijn eerder in de puberteit dan hun vaders
Lees ook:Man van gemiddelde lengte plant zich het snelste voort

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>