Als manlief ziek is, is er gauw bonje in de tent

SickManEen positief gestemd karakter en een goede gezondheid van de man zijn erg belangrijk voor het hebben van een harmonieuze, bestendige relatie.

Vreemd genoeg is dat dezelfde kenmerken bij een vrouw veel minder effect hebben……

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Chicago onder 953 heteroseksuele stellen tussen de 63 en 90 jaar, die gemiddeld 39 jaar samen waren.

“Vrouwen melden meer conflicten als hun man een mindere gezondheid heeft, als de vrouwen ziek zijn, worden er niet meer onenigheden waargenomen, aldus promovendus James Iveniuk.

Naast dat zieke mannen zorgen voor veel onmin, bleek er veel verschil te zijn tussen mannen en vrouwen op het gebied van openheid, ervaring, extraversie, angst en zorgvuldigheid.

De onderzoekers voegden het kenmerk ‘positiviteit’ toe, wat de wens inhoudt om goed te worden bevonden en/of goed te doen.

Het bleek dat vrouwen wiens man daarop hoger scoorde, minder conflicten hadden in hun huwelijk. Maar andersom, hield de ‘positiviteit’ van de vrouw geen verband met de hoeveelheid ruzies.

De onderzoekers ontdekten dat conflicten niet zozeer te maken hebben met lichamelijk of verbaal geweld, maar veel meer met de hoeveel kritiek die er werd geuit en hoeveel er geëist werd.

Daarnaast bleek dat mannen die zichzelf als neurotisch en extravert bestempelen, vrouwen hebben die vaker klagen over de kwaliteit van de relatie. Daar staat dan wel weer tegenover dat hun vrouwen hen meer emotionele steun boden.

Lees ook:Slaap: het kan je relatie maken of kraken
Lees ook:Gezondheidsvoordelen huwelijk zwaar overschat
Lees ook:Partners twitteren hun relatie aan gort
Lees ook:50-plussers: een partner is goed voor u!
Lees ook:Een goed huwelijk werkt beter dan een paracetamolletje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>