Van team naar intiem: steeds meer liefde en seks tussen collega’s

VanTeamNaarIntiemEen slechte zaak is het niet volgens de deskundigen, hoewel collega’s er soms groen en geel van worden: relaties op de werkvloer.

Hoewel allerlei singles zich suf daten in de digitale wereld, nemen de relaties die ontstaan op de zeer reële werkvloer alleen maar toe…….

Dat stelt professor Stefaan Lievens vast. Hij schreef ­samen met journaliste Sabine Vermeiren een boek over ­affaires tussen collega’s met de treffende titel ‘Van team naar intiem’.

Doordat we langer en harder werken, de stress groter wordt én er meer alleenstaanden zijn, zitten werkromances in de lift. Letterlijk én figuurlijk, want dáár, tussen twee verdiepingen in, wordt meestal de eerste kus gegeven.

12 jaar geleden schreef ­psycholoog Stefaan ­Lievens al een boek over passie op de werkvloer. Inmiddels is er veel veranderd, heel veel. “De mensen hebben een andere visie op seks, er zijn steeds meer echtscheidingen, vrouwen verwerven ~terecht~ op hun hoge hakken een plaats op de directieverdieping.”

“Teammanagement, teamprojecten, dat zijn zaken die overal worden gepropageerd. De stap van ‘team’ naar ‘intiem’ wordt daardoor kleiner.”

Hoe meer stress op het werk, hoe meer liefdes­relaties. “Collega’s worden meegesleept in de ratrace en dan moet er af en toe stoom worden afgeblazen”, aldus de prof.

“Het risico dat je dan in mekaars ­armen valt, is groot. Bovendien brengen we sowieso al veel meer tijd door op het werk dan thuis.

Werkromances ontstaan vaak tijdens de overuren. Bedrijven zijn ook dol op feestjes: broeihaarden voor ontluikende liefdes. Of buitenlandse congressen: dat is de kat op het spek binden. En niet te vergeten: de rol van het internet. De drempel voor overspel op het werk was nooit zo klein als vandaag. Eén muisklik en het eerste compliment is gemaakt. In elk bedrijf is er wel ‘un petit coin de cocquinerie’: het ­archieflokaal, de kelder, de parkeergarage, de lift. En niet te ­vergeten na de werkuren: het ­bureau van de chef.”

LEES ER MEER OVER IN DE WEEKENDEDITIE VAN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

Van team naar intiem. Over werkromances en kantooraffaires’, door Stefaan Lievens en Sabine Vermeiren. Uitgeverij Academia Press, €20,=

Lees ook:Kantoorliefdes
Lees ook:Helft van werkende Nederlanders is weleens verliefd op collega
Lees ook:Over liefde en seks tijdens kantooruren
Lees ook:Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!
Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>