Kook thuis voor je date, maar zet geen rood op tafel

BackyardDinnerRood is de verleidingskleur bij uitstek. Draag rood, of je nu man of vrouw bent en je komt stukken meer sexy over. Rood is echter op tafel geen goed idee.

Wanneer je dus je date binnenkort bij je thuis te eten vraagt, trek dan gerust zelfs iets knalroods aan, maar dek de tafel met andere kleuren.

Enne: met het geërfde zilveren bestek van je (groot)ouders maak je goede en smakelijke sier……….

Het blijkt allemaal uit een onderzoek over sfeer- en smaakervaringen door de University of Oxford.

Veranderingen qua bestek kunnen beïnvloeden hoe lekker of verzadigend voedsel wordt. Kaas lijkt zouter wanneer het met een mes gegeten wordt dan met een vork of prikker.

Yoghurt lijkt dikker en duurder wanneer je dit met een plastic lepeltje eet. Met roze bestek, beoordeelden ze dit zoeter en duurder dan met wit. Wie een zwarte lepel gebruikt, vindt de roze yoghurtsmaken lekkerder en een blauwe lepel maakt roze yoghurt weer zouter.

De onderzoekers verklaren de resultaten als volgt: “Mensen hebben een emotionele associatie met kleuren en op basis van eerdere ervaringen. De kleur van eten lijkt anders op een andere ondergrond en daardoor smaakt het ook anders.”

Psycholoog Charles Spence raadt aan bestek en borden in het rood te vermijden, aangezien dit de trek in eten van mensen vermindert.

“Een manier om een goede indruk te maken of je gast(en) is door zwaar bestek te gebruiken. Dit wordt geassocieerd met beter eten. Gasten denken dan onbewust dat je hen het beste serveert.”

Eerdere studies toonden reeds aan dat drinken in glazen met koude kleuren, zoals blauw of groen, verfrissender werkte en vice versa met warmere kleuren bij warme dranken eveneens.

Lees ook:Waarom babyjongetjes blauwe spullen krijgen en meisjes roze
Lees ook:In een slaapkamer met 50 tinten rood heb je meer seks
Lees ook:Knalrode vinger- en teennagels zijn populair bij mannen
Lees ook:Laat die ‘little black dress’, kies voor kleur: meer plezier, meer libido!
Lees ook:Met zwarte kleding zit je oké op je eerste date

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>