Met welke make up wordt een vrouw aantrekkelijker voor mannen en waarom?

Heel veel mannen zeggen dat ze niet van make up houden en het liefst een vrouw ‘au naturel’ zien.

Kan wel zo wezen, maar sommige truukjes kunnen Moeder Natuur wel helpen net wat te accentueren, waardoor mannen toch reageren waarop ze genetisch geprogrammeerd zijn………..

Zo blijkt uit onderzoek van Pamela Pallett en Stephen Link de University of San Diego and Kang Lee van de University of Toronto. En het heeft vooral met verhoudingen te maken.

De oude Grieken gingen al uit van de gulden snede; de perfecte verhouding voor schilderijen, architectuur en ook voor het gezicht.

Zo is de ideale afstand tussen de ogen en de mond, 36% van de lengte van het totale gezicht. De ideale afstand tussen de ogen is 46% van de totale breedte van het gezicht.

Met deze verhoudingen in het achterhoofd kan een goede kapper/visagist optisch manipuleren door bijvoorbeeld een pony te laten knippen, waardoor het gezicht korter wordt.

Voorts is er de ‘sexual dimorphic cues’. Deze maken ons aantrekkelijker voor het andere geslacht. Voor vrouwen zijn deze ‘cues’: grote ogen en volle lippen. Hoe opvallender die zijn, hoe groter het contrast met de rest van het gezicht.

Volle rode lippen werken als een mannenmagneet, zeker in combinatie met hoge hakken (gekanteld bekken), platte buik (niet zwanger), smalle taille (vrouwelijkheid)

Een van het het Gettysburg College toonde aan dat het contrast met ogen, lippen en gezicht zelfs bepalend is voor hoe jong/oud mensen geschat worden.

Lees ook:Van volle rode lippen raken mannen van ‘t padje
Lees ook:Man of vrouw? Read my lips!
Lees ook:De gulden snede: dit is het mooiste gezicht ter wereld
Lees ook:Angelina Jolie heeft geen ideaal gezicht. Shania Twain wel
Lees ook:Dit zijn de mooiste man en mooiste vrouw van Europa

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>