De anticonceptiepil veranderde de vrouwen, maar ook de mannen

Cinetic-The-Pill-Poster-BigWeggehoond werd ze vorige week, het Colombiaanse model Natalie Paris. Zij beweerde tijdens een meet & greet dat jongens homo worden door alle hormonen die er o.a. in kippenvlees zitten.

Met de hele discussie rond het homohuwelijk in de VS niet zo’n goede timing wellicht en ook niet zo politiek correct, want zeggen dat je homo of lesbo wordt mag niet.

Maar deze blonde mevrouw, zelf als een dom kippetje weggezet in de pers, heeft wel een punt. Hormonen komen in ons milieu doordat vrouwen de pil slikken, dus ons drinkwater en ons voedsel doordat veel vlees voorzien wordt van groeihormoon.

Vrouwen worden mannelijker en mannen worden vrouwelijker en dat betekent niet altijd dat ze homo zijn.

Maar de hele wereld wordt aangedreven door hormonen, wist Darwin reeds.

We schreven hier al ook eens over het effect van het slikken van hormonen en het effect daarvan op vrouwen. Degenen die een anticonceptiepil slikken, kiezen voor minder mannelijke mannen dan vrouwen die de pil niet nemen……….

Daarover schrijft ook Claus Wedekind, evolutionair bioloog aan de Universiteit van Lausanne.

Uit zijn onderzoek blijkt dat vrouwen die de pil slikken een grotere voorkeur hebben voor partners met een rond gezicht en smalle kaken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, willen dus toch niet alle vrouwen een man met een sterke kaaklijn en een mannelijk uiterlijk.

Vrouwen die de anticonceptiepil slikken, willen namelijk liever een man met een vrouwelijker uiterlijk, een eigenschap die verband houdt met trouw en stabiliteit. De onderzoekers vergeleken de romantische voorkeur van vrouwen tussen de 18 en 24 jaar die aan de pil waren en van vrouwen die geen anticonceptie gebruikten.

De deelnemers kregen bewerkte foto’s te zien van de gezichten van jonge mannen en vrouwen. Deze werden gemanipuleerd en werden de ene keer meer mannelijk gemaakt dan de andere keer. Vervolgens werd ze gevraagd welke ze het meest aantrekkelijk vonden voor zowel een korte of lange termijn relatie.

De vrouwen werden twee keer getest. Toen ze geen pil slikten en drie maanden nadat sommigen waren gestart met het nemen van de anticonceptiepil. Wanneer ze de pil slikten, bleken ze een duidelijke voorkeur te hebben voor minder mannelijke mannen.

Eerdere studies toonden reeds aan dat vrouwen een grotere voorkeur hebben voor een mannelijke man tijdens de vruchtbare fase van hun menstruele cyclus.

THE PILL Trailer (HD) (Noah Bean, Rachel Boston, Anna Chlumsky) from J.C. Khoury on Vimeo.

Lees ook:Stemmen van slanke vrouwen worden na de overgang mannelijker
Lees ook:Later baren betekent ook later aftakelen
Lees ook:De anticonceptiepil maakt vrouwen minder sexy en meer jaloers
Lees ook:Vrouwen die de pil slikken, onthouden de dingen anders
Lees ook:Macho-mannen kunnen hier wel inpakken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>