Mannen zijn meer onder de indruk van rode uitverkooplabels dan vrouwen

Vrouwen hebben de naam dat ze al beginnen te trillen als ze alleen nog maar de S van SALE zien in een winkelstraat.

Mis dus. Mannen zijn net stieren. Rood kunnen ze niet weerstaan.

Dus met die rode 50% labels in de winkels denken ze echt hun slag te slaan…….

Zo blijkt uit een studie van de Oxford University, waarbij ze 400 mensen lieten kijken naar prijslabels en advertenties.

De bedoeling was dat ze zouden beoordelen hoeveel geld ze zouden besparen. Bij elke proef bleek dat mannen het gevoel hadden dat ze meer gespaard hadden bij rode prijskaartjes.

Bovendien waren ze ervan overtuigd dat ze in dergelijke gevallen 85% goedkoper uit waren dan de originele prijs. Bij vrouwen daarentegen konden de onderzoekers geen verschil vaststellen op het vlak van de gebruikte kleuren van de kaartjes.

Hoewel kortingen aanbrengen op rode prijslabels een algemeen bekende marketingtruc is om mensen sneller aan te zetten tot kopen, werkt dit dus vooral bij de heren.

“Over het algemeen zijn vrouwen betere shoppers dan mannen. Ze spenderen ook veel meer tijd in de winkelstraten”, aldus hoofdonderzoekster Nancy Puccinelli. “Ze lijken daardoor immuun voor de effecten van rode kortingslavels.”

Mannen blijken bijzonder gevoelig te zijn voor de invloed van rood. Zo toonde eerder onderzoek al aan dat mannen zich eveneens harder aangetrokken voelen tot vrouwen die in het rood gekleed zijn, geven serveersters in het rood meer fooi en ook rode lipstick werkt op hen als een magneet.

Lees ook:Vrouwen die tijdens daten rood dragen worden door man meer gefêteerd
Lees ook:Vrouwen: draag rood, dan wil hij bloot!
Lees ook:Met rood versier je het wel!
Lees ook:Vrouwen vinden seksegenotes in het rood sloeries
Lees ook:Heb geen seks met vrouwen in het rood: ze willen alleen maar zwanger worden!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>