Mannen die op vrouwen met grote borsten vallen, zijn dominante seksisten

Mannen die enorm kicken op vrouwen met een flinke voorgevel, houden eigenlijk helemaal niet zoveel van de rest van die vrouw.

De borst-gefixeerde heren hebben een vijandige, dominante houding tegenover vrouwen……

Dat concluderen psychologen van de Universiteit van Westminster in een publicatie die deze week verscheen in de online editie van het tijdschrift ‘Archives of Sexual Behaviour’.

De onderzoekers gebruikten het programma Daz3d om realistische driedimensionale figuren te makendie 380 graden om de as kunnen draaien.

De vrouwen waren allemaal even slank, alleen varieerde hun cupmaat van A tot en met E. Zij werden door 361 blanke mannen uit Londen op de 3D foto’s beoordeeld.

Vervolgens lieten de onderzoekers de mannen invuloefeningen maken waaruit ze konden opmaken hoe seksistisch ze waren en hoezeer ze geneigd waren om vrouwen als object te zien.

32% van hen vond de middelgrote borsten (cup C) het aantrekkelijkst, gevolgd door grote borsten (24%) en zeer grote (19%). Interessanter was het verband dat de onderzoekers aantoonden tussen de voorkeur voor grote borsten en een seksistische levenshouding.

Mannen met een voorkeur voor grote borsten konden zich meer dan andere vinden in de uitspraak dat vrouwen vaak flirten met mannen om te plagen en vernederen. Ook keurden ze dronkenschap bij vrouwen af, terwijl ze dat bij mannen geen probleem vonden.

Wel waren ze over het algemeen positief over vrouwen (vooral die met grote borsten) maar hadden ze weinig aandacht voor hun andere kwaliteiten.

De wetenschappers koppelen dit verband aan een feministische theorie: door de focus te leggen op lichaamskenmerken zoals borstgrootte, zouden dominante mannen de aandacht afleiden van andere vrouwelijke competenties die hun machtspositie zouden kunnen bedreigen. Eerder onderzoek toonde ook al aan dat ‘borstenmannen’ vaker vreemd gaan dan de zogenaamde ‘billenmannen’.

Lees ook:Helft jonge vrouwen heeft liever grote cupmaat dan groot IQ
Lees ook:Eeuwig vrijgezelle mannen zijn borsten geobsedeerd
Lees ook:Waarom mannen borsten zo fascinerend vinden
Lees ook:Vrouwen zouden het liefst Sylvie’s ‘Meisjes’ hebben of Tatjana’s ‘Simics’
Lees ook:Borstenman of billenman?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>