Mooie mannen zijn qua geld beter af dan mooie vrouwen

Mannen die gezegend zijn met een bovengemiddeld knap uiterlijk, verdienen aanzienlijk meer dan hun minder aantrekkelijke collega’s.

Helaas voor de vrouwen levert een mooi snuitje hen alleen geld op als zij zijn van het niveau Doutzen Kroes……….

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Melbourne. Het verschil kan oplopen tot 22%. Mannen die minder aantrekkelijk zijn dan gemiddeld verdienen tot wel 26% minder.

Ook blijkt dat de minder fraaie heren 15% minder kans op een baan maken bij sollicitaties, minder vaak trouwen en als ze al dit wel doen is het met vrouwen die zelf ook minder verdienen.

Een aantrekkelijk uiterlijk helpt mannen beduidend meer dan vrouwen. Dat kan te maken hebben met het feit dat vrouwen tegen het vooroordeel aanlopen dat ze niet zowel mooi als intelligent kunnen zijn. Het stereotype ‘dom blondje’ bestaat niet voor mannen.

In 1984 en in 2009 werd een zelfde onderzoek gedaan, waarbij voor mannen weinig veranderd is. De uitkomsten voor vrouwen veranderden daarentegen: de invloed van een goed uiterlijk is wel toegenomen.

Dat komt waarschijnlijk doordat hun arbeidsmarkt erg veranderd is, aldus Dr Andrew Leigh in de Sydney Morning Herald . “Nu er onder vrouwen meer concurrentie is, speelt het uiterlijk weer een grotere rol.”

Lees ook:Mooie vrouwen hebben minder sekspartners, mooie mannen juist meer
Lees ook:Mannen vallen wel voor smokey eyes
Lees ook:Wanneer zij ouder is dan hij…….
Lees ook:Meerderheid vrouwen vindt dat haar man wel een make-over kan gebruiken
Lees ook:Waarom mannen naar mooie vrouwen blijven kijken I

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>