Vrouwen vinden mannen met bruine ogen betrouwbaarder, maar….

Ooit hadden alle mensen op aarde bruine ogen en bruin haar. Toen zorgde de evolutie bij mensen in koudere landen voor blauwe ogen en blonde haren.

Omdat dit onderscheidend was, werd dit bij zowel mannen als vrouwen als een groot schoonheidskenmerk gezien. Maar vrouwen stellen meer vertrouwen in heren met bruine ogen………

Zo blijkt het onderzoek van deze Dr.Kleiser van de Charles University in Praag.

Aan 250 vrijwilligers werd gevraagd om 80 foto’s van mannen en vrouwen te beoordelen.

In het algemeen werden de vrouwen op de foto’s als betrouwbaarder gezien dan de mannen. Tevens bleek dat vrouwen die zelf bruine ogen hadden, hun seksegenotes met blauwe ogen lager inschatten dan die met groene of bruine kijkers.

Nog opvallender was dat mensen met bruine ogen qua betrouwbaarheid hoger ingeschat werden dan blauwogigen. Bij de heren nog meer dan bij de dames. Het zogenaamde trouwe hondenogen-effect.

Daarom werd de oogkleur op de foto’s aangepast. Maar dit bleek voor hun betrouwbaarheid nauwelijks iets uit te maken. Dat doet vermoeden dat het de bijbehorende gezichtsvorm is die het hem doet. Zo hadden de bruinogige mannen een vollere mond, bredere kin, grotere neus en prominentere ogen dan hun seksegenoten met de blauwe kijkers.

“Fijnere gezichtskenmerken zorgen ervoor dat een man als minder mannelijk wordt beschouwd en daardoor ook minder betrouwbaar”, verklaarden de wetenschappers het verschil.

De aantrekkelijkheid van mannen met blond haar en blauwe ogen, zou belangrijker geweest zijn dan hun betrouwbaarheid, waardoor zij zich wel goed konden voortplanten. Met als resultaat natuurlijk: steeds meer blauwe ogen op aarde.

Lees ook:Bruinogige mannen hebben de dominantste uitstraling
Lees ook:Dit vinden mannen het mooiste haar bij vrouwen
Lees ook:Vrouwen zien in een oogwenk of een man vreemdgaat
Lees ook:Idealen NL singles: een blonde doktersassistente en een bruinharige ondernemer
Lees ook:Onaantrekkelijke gezichten worden beter onthouden dan knappe smoeltjes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>