Vrouwen: trouwen is dubbel goed voor je hart!

Uit veel onderzoeken bleek dat het huwelijk vooral veel goede effecten had op de gezondheid van mannen.

Hoewel recent bekend werd dat getrouwde vrouwen meer drinken, vaart hun hart wel bij een huwelijk. In dubbele betekenis……..

Uit onderzoek van de University of Princeton onder 528 vrouwen en 534 mannen blijkt dat vrouwen die eenmalig trouwen, dus zonder dat er sprake is van scheiden of verweduwen, minder kans hebben op hart- en vaatziekten.

Gemeten werd hoe groot de omvang van hun taille was, hoe hoog hun bloeddruk en de aanwezigheid van ontstekingen. Vrouwen die 10 jaar of meer getrouwd zijn, hadden 13% minder kans op hartziekten dan vrouwen die korter of niet getrouwd waren.

Voor mannen gaat dit echter niet op: hoe jonger zij trouwen, hoe groter de kans dat zij later te maken krijgen met chronische ontstekingen. Opvallend: het huwelijk 5 jaar uitstellen, zou dat risico met 30% doen dalen.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Omdat er meer onderzoek nodig is, organiseert de Hartstichting op 29 september de Dress Red Day. Draag iets rood en doe mee aan de Dress Red Runin Amsterdam.

Lees ook:Een gebroken vrouwenhart is levensgevaarlijk
Lees ook:Hallo meiden: dunne bovenbenen zijn ongezond
Lees ook:Ouderen met een slecht huwelijk sterven sneller
Lees ook:Studiebollen trouwen eerder
Lees ook:Vrouwen die veel kinderen baren worden ouder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen: trouwen is dubbel goed voor je hart!

  1. Pingback: Getrouwde mensen gaan minder snel dood dan vrijgezellen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>