Zweetlucht en spataders zorgen voor ergernis onder collega’s

Witte doorschijnende leggings. Ondanks protesten van mannen zien we ze nog erg veel in het straatbeeld.

Samen met te korte rokjes en onverzorgde voeten zorgen ze met dit zonnige weer voor veel irritatie op de werkvloer……….

Zo blijkt uit een onderzoek van styletoday.nl onder 550 lezeressen.

Mannen met sandalen en korte broek en vrouwen in doorschijnende witte leggings komen nog steeds voor. Net als ‘een vreselijke tijgerprintjurk’, ‘armoedige polo’s’ en ‘klittebandsandalen’.

99% van de ondervraagden heeft wel eens een zomerergernis gehad op kantoor. Daarbij draait het niet zozeer om kleding, maar wel om zweetvoeten en zweetluchtjes. Ook onverzorgde voeten in open schoenen en een te diep decolleté staan in de top 3.

Het merendeel van de ondervraagden mag casual gekleed op het werk verschijnen. Een tanktop of hemdje vinden vrouwen wel geschikt, maar een strapless jurk of een superkort rokje niet.

Men is niet gediend van blote benen, die dan vaak weer putjes, bultjes, haren, stoppels en spataders onthullen, zowel bij dames als heren. Sommige ondervraagden dragen wel slippers naar kantoor. Een korte broek, spaghettibandjes en strandjurkjes zijn sowieso ongeschikt.

Collega’s aanspreken op hun kledinggedrag blijft lastig. Bijna een kwart vindt het niet hun taak. Slechts 4% steekt haar nek uit; het merendeel van de ondervraagden zegt niets, behalve als het om een goede collega gaat.

Terwijl juist uit onderzoek blijkt dat altijd eerlijk zijn en niet je kritiek inslikken een mens gelukkiger maakt. Gemiddeld vertellen we 11 leugens per week en dat is voor jezelf schadelijk.

110 deelnemers aan een onderzoek van de Universiteit van Notre Dam werden in 2 ploegen geplaatst. De ene groep werd gevraagd 10 weken lang compleet te stoppen met liegen. De andere helft kreeg geen specifieke instructies.

Elke week kwamen de deelnemers terug om vragenlijsten in te vullen over hun gezondheid en werd een leugendetectortest afgenomen. En wat bleek? De deelnemers in de groep die een tijd lang geen leugens mochten vertellen, voelden zich gezonder en vitaler. Afname van het aantal wekelijkse leugens stond gelijk aan afname van psychische en fysieke klachten als hoofdpijn en somberheid.

Lees ook:Als je overtuigend wil liegen, doe het dan als je heel nodig moet
Lees ook:Lieve help: veel blote mannenbenen op komst!
Lees ook:Als je je vent in een panty aantreft….
Lees ook:Liegen: vele kleintjes maken 1 grote
Lees ook:Leugens om bestwil die hij haar vertelt en andersom

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>