Over het nut van jaloezie

Ook nare gevoelens hebben een genetische reden. Alles in het kader van de instandhouding van de soort.

Schreven we gisteren al over de zin van liefdesverriet, ook jaloezie is soms nuttig.

Het voelt ronduit kl*te, is slecht voor de bloeddruk en drijft zelfs goede paren uiteen.

Maar ook met deze nare emotie zijn wij uitgerust omdat het ergens toe dient.

En: mannen en vrouwen zijn op een totaal andere manier jaloers…………

Bij mannen is het lijfelijke jaloezie. Die treedt op wanneer hij vermoedt dat zijn partner een seksuele relatie met iemand anders heeft. Volgens onderzoekers zijn mannen met deze vorm van jaloezie uitgerust, omdat zij nooit zeker kunnen zijn dat kinderen ook echt van hen zijn.

Vrouwen zijn emotioneel jaloerse wezens en zullen dit ook op dat niveau uiten. Zij worden overmand door jaloezie, als ze ervaren dat ze niet langer de emotioneel belangrijkste figuur voor hun geliefde zijn.

Jaloezie (in een gezonde dosis) is dus een gezond overlevingsmechanisme, omdat ieder op zijn of haar wijze bang is verlaten te worden.

Let op. Er zijn zaken die het groene gif der jaloezie extra doen stromen. Zoals: veranderingen in het seksuele patroon, plotselinge uitingen van ontevredenheid over de huidige relatie, emotionele verwaarlozing en minder interesse om samen dingen te ondernemen.

Lees ook:Heetgebakerd qua seks, heetgebakerd qua jaloezie
Lees ook:De anticonceptiepil maakt vrouwen minder sexy en meer jaloers
Lees ook:Extreme jaloezie
Lees ook:Bevat jullie relatie deze 7 succes-factoren?
Lees ook:Als je samen met je partner sport, val je dubbel zo snel af

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Over het nut van jaloezie

  1. cor

    j e kunt beter een open relatie hebben dan weet je waar je aan toe bent. Dan zeggen ze waar zij over fantaseren en dat maakt de relatie boeiend. Het is naief te veronderstellen dat iemand niet eens fantaseert over variaties die er op dat gebied mogelijk zijn. Verpakt met humoristisch invallen is dat best grappig te noemen. Je moet het er van te voren over hebben om miscalculaties uit te sluiten. Saaiheid kun je bestrijden door het op een andere plek te doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>