Jawel: ook een onenightstand kan liefde worden!

In ons vorige bericht schreven we over liefde en seks.

Ze liggen ~voor elk mens op een andere wijze~ in elkaars verlengde, maar ze worden in verschillende hersengebieden gevormd.

Een onenightstand riekt het meest naar pure seks, maar dit soort vluggertjes kunnen best uitgroeien tot een echte relatie………

Socioloog Anthony Paik van de University of Iowa ondervroeg 642 volwassen en stelde vast dat verhoudingen die beginnen met niks anders dan seks, niet noodzakelijk gedoemd zijn om te mislukken. Belangrijker is hoe beide partners denken over een mogelijke relatie.

In het onderzoek werd de kwaliteit van de relatie gemeten door te peilen naar de mate waarin elke persoon van zijn partner hield, de toekomst van de relatie, de tevredenheid met intimiteit en hoe het leven zou zijn als de relatie eindigt. Tevens werd gevraagd wanneer ze voor het eerst seks hadden.

Paik stelde in de eerste plaats vast dat de ‘gemiddelde relatiekwaliteit’ hoger is bij mensen die wachten met seks tot de relatie wat serieuzer wordt. Het blijkt echter niet dat snelle seks de oorzaak is van een slechte relatie.

Integendeel zelfs, want nadat Paik de mensen uitgesloten had die geen interesse hadden in een serieuze relatie, stelde hij vast dat er geen verschil is in relatiekwaliteit. Stellen die begonnen met een onenightstand en open stonden voor een relatie, waren dus uiteindelijk even gelukkig als degene die begonnen met daten en pas later tot seks overgingen.

“Deze studie toont aan dat een gelukkige relatie mogelijk is voor degene die seks uitstellen, maar ware liefde ook mogelijk is wanneer de relatie een ‘Sex and the City’-achtig begin heeft. Daarbij zien mensen elkaar voor het eerst, eindigen ze dezelfde avond nog in bed en bouwen ze pas daarna iets serieuzers op”, aldus Paik.

Lees ook:Eerste tijd geen seks is beter voor relatie
Lees ook:Seks op eerste date kan best
Lees ook:Ingezakt seksleven? Zet het eens in een tabel!
Lees ook:Het huwelijk is de moord op je seksleven
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jawel: ook een onenightstand kan liefde worden!

  1. Perla

    Mijn langste relatie totnogtoe is als one night stand begonnen. Heeft 6j geduurd.
    Dus het kan perfect …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>