Net als Willem Alexander & Maxima: 10 jaar getrouwd en nog steeds stikverliefd

Afgelopen donderdag was het exact 10 jaar na 2-2-2, de datum dat onze kroonprins Willem Alexander & Maxima trouwden. Dat heet een tinnen huwelijk.

Laten we het tussen alle berichten over scheiden & lijden ook maar eens van de andere kant berichten: een decennium na de trouwdag zijn 4 van de 10 paren nog steeds of zelfs nog meer verliefd op elkaar………

Zo blijkt uit een Amerikaanse enquête onder 274 getrouwde stellen.

Aan hen werd gevraagd hoe sterk hun gevoelens nog waren, op de schaal van ‘niet meer verliefd’ tot ‘zeer intens verliefd’.

40% geeft aan dat de verliefde gevoelens na 10 jaar nog altijd even intens zijn, 14,4% is nog ‘intens verliefd’ en 26,2% is nog nog ‘zeer verliefd. Weer een decennium verder blijken verliefde gevoelens toch weg te ebben. 20 jaar getrouwde paren rapporteren veel minder intense gevoelens. Maar geen paniek, want na 30 jaar huwelijk stijgt het terug omhoog naar 40%.

Dit wordt volgens de wetenschappers bepaald door een combinatie van factoren. Het gaat vooral om positief denken over je partner, genegenheid, seks en algemeen geluk.

Er is ook een verschil tussen mannen en vouwen. Voor mannen hangt verliefd zijn vooral samen met het voortdurend denken aan de partner. Dat wijst voor hen op een zeer sterke liefde.

Vrouwen hechten vooral waarde aan ‘niet-relationele factoren’ en moeten tijd voor zichzelf hebben. ”Om gelukkig te zijn in een relatie, moet een vrouw haar ding kunnen doen”, zegt blogster Iris Krasnow van de Huffington Post. “Ze moet het werk kunnen doen dat ze wil of een bepaalde hobby of passie hebben.”

Volgens de studieleiders spreken deze resultaten de overtuiging tegen die stelt dat verliefdheid altijd verdwijnt, zoals het verhaal van bijvoorbeeld ‘seven year itch’ wil. Als je de uitslag van deze enquête goed bekijkt lijkt de dip dus vooral tussen de 10 en 20 jaar huwelijk te zitten.

Lees ook:Hersenonderzoek bewijst: bij sommigen gaat verliefdheid nooit over
Lees ook:Trouwen doe je anno 2017 als je het zeker weet; nu ja: bijna zeker
Lees ook:Als de seks verdwijnt uit de relatie, zegt dat nog niks over de liefde
Lees ook:Celebs zorgen ervoor dat vreemdgaan niet altijd tot scheiding leidt
Lees ook:Bij een matig huwelijk maakt blijven gelukkiger dan scheiden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>