Materialistisch ingestelde stellen krijgen vroeg of laat relatieproblemen

Paren waarbij voor beide partners geld ~of liever gezegd een grote hoeveelheid daarvan~ belangrijk is, krijgen doorgaans meer relatieproblemen dan minder materialistisch ingestelde koppels……

Dat blijkt uit een studie van de Brigham Young University, gebaseerd op interviews van het Relate Institute, een departement van het Doncaster College met 1734 echtparen.

Tijdens de interviews kregen de paren vragen over hun tevredenheid, conflicten, communicatie en stabiliteit binnen de relatie. Hieruit bleek dat bij 1 op de 5 paren beide partners veel om geld geven. Hoewel zulke mensen het financieel ook beter hebben, maken ze daarentegen meer ruzie over schulden en eventuele geldtekorten.

De verklaring daarvoor is dat zij vaker slechte financiële beslissingen nemen. Bovendien concentreren dit soort paren zich meer op hoe ze het geld willen uitgeven in plaats van te werken aan hun relatie.

“Deze materialistische drang bij paren zorgt ervoor dat ze hun huwelijk niet genoeg aandacht geven en ook niet als prioriteit zien zoals andere getrouwden dat doen”, aldus onderzoeksleider Jason Carrol.

De minder op geld gefixeerde stellen, waarbij maximaal 1 partner veel om geld geeft, zijn 10 tot 15% gelukkiger op gebied van tevredenheid en stabiliteit dan de geldwolven. Bovendien krijgen die eersten veel minder te maken met conflicten, omdat geld niet prevaleert in hun relatie.

Lees ook:Het aantal keren dat zij klaarkomt, geeft de staat van de relatie aan
Lees ook:Evenwichtige rolverdeling zorgt voor betere seks bij ouders
Lees ook:Maagden worden gelukkiger
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig
Lees ook:Met bepaalde regels is ruzie goed voor de relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>