Het huwelijk maakt ons onsportief

Dat trouwen dik maakt, hebben al diverse onderzoeken aangetoond.

Een belangrijke mentale reden daarvoor is dat men zich minder druk maakt op zijn en haar contouren, omdat men reeds ‘onder de pannen’.

Een belangrijke fysieke oorzaak is natuurlijk: veel op de bank zitten, snacken en vooral te weinig bewegen………

Met de trouwring om de vinger, ontstaat er een afkeer van de sportschool. Dat is althans gebleken uit een rondvraag in Groot-Brittannië, die uitgevoerd werd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid.

Daarin stelde men vast dat slechts 27% van de volwassenen de aanbevolen 150 minuten fysieke activiteit per week bereikt. De overgrote meerderheid van de mensen die te weinig sporten, bleek getrouwd te zijn. Het gaat meer om 76% van de mannen en 63% van de vrouwen.

Expert dr. Len Almond: “Het is het mogelijk dat koppels niet meer streven naar een perfect lichaam wanneer ze eenmaal gesetteld zijn. Of ze vinden geen tijd meer om te sporten, omdat ze veel meer verantwoordelijkheden op zich nemen.”

Toch zou dat volgens het ministerie geen excuus mogen zijn. “Actief blijven is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het geeft je ook een beter gevoel”, aldus Lord Howe, de Britse minister van Gezondheid.

Lees ook:Sporten is goed voor de emoties
Lees ook:Intelligente mannen blijven slanker en sterker
Lees ook:Zo ziet een tampon-reclame eruit als mannen hun gang gaan
Lees ook:Driekwart vrouwen verkiest man met buikje boven de sixpack
Lees ook:50-plussers: een partner is goed voor u!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het huwelijk maakt ons onsportief

  1. Pingback: Van kinderen krijgen worden zowel mannen als vrouwen dik | Relatie

  2. Pingback: Een gelukkige relatie is een ramp voor je figuur! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>