Eerste zoen is doorslaggevend voor relatie

In tegenstelling tot wat het beroemde nummer uit de film ‘Cassablanca’: ‘A kiss is just een kiss’ (een zoen is alleen maar een zoen) zegt, is kussen juist heel veelzeggend.

Er zit een hoop natuurwetenschap achter……..

Aldus Sheril Kirshenbaum. Ze begon het onderwerp uit te diepen nadat ze als wetenschapster over dit onderwerp gevraagd was een artikel te schrijven ter ere van Valentijnsdag. Alle bestaande wetenschap over zoenen verzamelde ze. Dat is uitgemond in haar boek ‘The science of kissing’.

Ze vertelt dat er een chemische reden is waarom onze lichamen elkaar via de lippen raken. Daarmee is de romantiek van de kus niet meteen weg. Sterker nog: de eerste zoen maakt op vrouwen vaak meer indruk dan hun ontmaagding of de eerste keer seks met een nieuwe partner.

Zo is er verschil bij mannen en vrouwen waarom ze kussen. Voor vrouwen is het een manier om als een soort van chemische reactie te verkennen of de man eventueel geschikt is om kinderen mee te krijgen.

Mannen dragen via tongzoenen niet alleen hun speeksel aan de dame in kwestie over, maar ook iets van hun hormoon testosteron wat tevens bij vrouwen het libido omhoog jaagt.

Een zoen kan dus voorspellen of het wat wordt met een relatie tussen 2 mensen of niet. “De eerste kus is de ultieme lakmoesproef van de natuur’ aldus Sheril Kirshenbaum afgelopen week in ‘USA Today’.

Een college over kussen door de auteur zelf…..

Lees ook:Laat 20 wildvreemden met elkaar tongzoenen en dan krijg je dit!
Lees ook:Aan de hoeveelheid zoenen lees je de kwaliteit van je relatie af
Lees ook:Japanse meiden worden gruizig van tongende jongens
Lees ook:1 tongzoen = uitwisseling van 80 miljoen bacteriën
Lees ook:De 10 verschrikkelijkste zoenen ter wereld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Eerste zoen is doorslaggevend voor relatie

  1. Pingback: De 10 verschrikkelijkste zoenen van het universum | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>