Nederlandse vrouwen zijn het meest blij met hun borsten. En het minst met hun buik.

Nederlandse mannen en vrouwen worden almaar dikker.

Daarentegen steken we met z’n allen wel goed in dat goed gevulde vel. Met het klimmen der jaren verdwijnen er steeds meer complexen over het eigen lijf.

Nederlandse vrouwen zijn het meest blij met hun borsten. De buik is een wat grotere probleemzône……..

Dit blijkt uit het Nationale Blootonderzoek van het tijdschrift gezondNU, waarover Gezondheidsnet bericht.

Het tijdschrift onderzoekt al enkele jaren het naakte zelfbeeld van de Nederlander. In 2006 voelde 41% van de vrouwen zich dik op het strand of in het zwembad. Nu is dat gezakt naar 35%.

Het percentage dat zich lekker voelt in badpak of bikini steeg naar een kwart. Van de Nederlandse mannen vindt 18% zichzelf dik en voelt 46% zich lekker in zwembroek.

Volgens gezondNU is het Rubens-ideaal dan ook weer helemaal terug. Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen het meest trots zijn op hun borsten. Daarna volgen met gepaste afstand benen en billen. Van de vrouwen onder de 30 jaar is zelfs bijna de helft over haar borsten het meest tevreden bij zichzelf. Bij 60-plussers is dit natuurlijk gezakt naar een kwart..

In het onderzoek werd ook gevraagd waar vrouwen zich voor schamen. De buik scoort met 47% in alle leeftijdsklassen het hoogst. De 50-plussers zitten het beste in hun vel. 1 op de 3 zegt zich helemaal nergens voor te schamen.

Illustratie: In het augustusnummer van Cosmopolitan poseren 8 BN’ers in hun ondergoed, om te laten zien hoe blij ze zijn met hun lijf.

Lees ook:Blootonderzoek legt veel schaamte bloot
Lees ook:Veel naaktstress bij de 1e x seks met het nieuwe lief
Lees ook:Nederlandse vrouw is zo ontevreden nog niet over haar uiterlijk
Lees ook:Grote borsten tijdens de zwangerschap? Dan wordt het een meisje!
Lees ook:Hoe jouw lijf laat weten dat je hem wel ziet zitten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>