Leve de toyboys! Mannen 40+ overschatten hun sexappeal schromelijk

Het verschijnsel van de zelfstandige rijpere vrouw met een jonge vriend wordt steeds duidelijker in kaart gebracht.

Het feit dat vrouwen gaan voor een zogenaamde toyboy is niet zomaar een verschijnsel.

Door de krapte op de mannenmarkt in de leeftijdscategorie van 40, denken de heren ware Adonissen te zijn, maar in werkelijkheid is hun sexappeal behoorlijk verschrompeld………..

Dat beweert althans de Australische demograaf Bernard Salt. Hij is auteur van ‘The Big Tilt’.

Er zijn minder vrijgezelle mannen van in de 40 in vergelijking met vrouwen van die leeftijdscategorie, waardoor de markt voor die eersten dus groter is. Hierdoor denken mannen dat ze aantrekkelijker zijn dan ze in werkelijkheid zijn. De auteur zegt dat dit verstoorde evenwicht een ‘monster’ heeft gecreëerd dat kampt met wat hij het ‘hotness delusion syndroom’ noemt. ”

Een beschikbare heer van 40 krijgt dus veel aandacht bij gebrek aan keuze voor de dames. Hij mag kalend zijn en een bierbuikje hebben, maar dat is niet wat hij in de spiegel ziet. “Hij krijgt het idee dat hij geweldig is “, aldus Salt.

De demograaf gelooft dat dit gebrek aan vrijgezelle 40′ers zal resulteren in zelfverzekerde, hoogopgeleide vrouwen die op zoek gaan naar jongere partners, de zogenaamde ‘cougars’ dus. Op 44 jarige leeftijd zijn er 15% minder beschikbare heren en daarom voorspelt Salt dat meer vrouwen een jongere partner zullen zoeken om de kloof te dichten.

De generatie vrouwen hiervoor (de babyboomers) hadden minder kans om uit te gaan en hadden ook minder kansen op de arbeidsmarkt dan de dames van de zogenaamde generaties X (geboren tussen 1955-1969) en Y (geboren in de jaren ’70).

Voor de categorie 20′ers geldt echter het omgekeerde: toyboys zijn er genoeg beschikbaar. Rond de 25 jaar zijn er 23% meer singlee mannen dan vrouwen, omdat die dan nog moeten concurreren met de oudere heren. De tijd dat alleen oude bokken groene blaadjes consumeerden is voorbij, schrijft Salt. Ook de oudere geiten gaan voor groen!

Lees ook:Mannen overschatten hun aandeel in het huishouden schromelijk
Lees ook:Grote grijze scheidingsgolf overspoelt Nederland
Lees ook:Dames: downdaten is ok, mits het maar 1 treetje is
Lees ook:Hoe een obese man de ene na de andere vrouw versiert
Lees ook:Mannen overschatten hun intelligentie, vrouwen onderschatten het juist

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>