Aantrekkelijke vrouwen verwachten dat man de rekening betaalt

Ken je de uitdrukking ‘to go Dutch’?

Het betekent dat mensen die samen uit (eten) zijn geweest, de kosten zullen delen. Ja zo staan wij zuinige, geëmancipeerde Hollanders bekend in de wereld.

In het datingcircuit is dit ook heel gebruikelijk.

Al is het wel opvallend dat knappe vrouwen er eerder van uitgaan dat de man de rekening compleet betaalt dan zij die zichzelf als mindere godinnen beschouwen………

Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van St. Andrews Schotland.

De studie vroeg 416 mannen en vrouwen zichzelf een cijfer te geven voor hun uiterlijk om vervolgens op verschillende denkbeeldige afspraakjes te gaan.

Ze kregen bij elke date een foto te zien van degene met wie ze uit eten waren, waarna ze aan moesten geven wie er voor het etentje moest betalen. Ze konden kiezen om zelf te betalen, 50/50 te delen of de volledige rekening aan hun date over te laten.

De antwoorden tonen aan dat aantrekkelijke vrouwen minder snel willen delen in de kosten. Ook knappe mannen waren wat terughoudender met het betalen van de rekening.

Eerder onderzoek toonde al eens aan dat mannen met een knappe of bijzondere vrouw aan hun zijde 3x zoveel geld willen uitgeven aan een restaurant dan met een gemiddelde vrouw.

Ook volgens deze nieuwe studie hebben knappe vrouwen geluk en hebben mannen sneller de neiging om voor hen te betalen.

Michael Stirrat, een van de onderzoekers, vertelt: “Wanneer een man voor het eten betaalt, wil hij daarmee zeggen dat hij geïnteresseerd is en dat hij een volgende date wel ziet zitten.” Voor de vrouwen is het tegenovergestelde waar. Zij verwachten van een knappe man dat hij betaalt. “Wanneer een vrouw de rekening overlaat aan de man, zegt zij daarmee op een vervolgadspraak te hopen”, aldus Stirrat.

Over het algemeen verwacht 45%van de vrouwen dat hun date betaalt, vergeleken met 30% van de mannen. Favoriet is echter voor zowel mannen als vrouwen om ‘to go Dutch’ te doen.

Lees ook:Meer mannen dan vrouwen vinden dat vrouwen moeten meebetalen aan eten en daten
Lees ook:Meeste vrouwen betalen graag de helft van de rekening op date
Lees ook:1e eetdate: wie betaalt?
Lees ook:Ruime helft vrouwen betaalt haar deel van de date zelf
Lees ook:Mannen willen / kunnen etentjes voor vrouwen vaak niet meer betalen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aantrekkelijke vrouwen verwachten dat man de rekening betaalt

  1. Pingback: Meer dan de helft van de vrouwen betaalt haar deel van de date zelf | Relatie

  2. Pingback: Als er te weinig vrouwen zijn, gaan mannen met geld smijten | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>