Babyboomers zijn energieker dan hun 30′ers-kinderen

De definitie van oud verschilt erg voor elke leeftijdsgroep.

Voor 18- en 19-jarigen is 44 echt heel oud, voor 40′ers is dat 67 jaar.

50′ers denken dan weer dat je beste tijd is geweest tegen je 70ste.

Eenmaal boven de 60 wordt de sticker ‘oud’ pas geplakt op mensen vanaf 73……….

De generatie van de babyboomers is volgens velen met de neus in de boter gevallen. Zij werden geboren na de Tweede Wereldoorlog, hadden het meeste profijt van de wederopbouw en de ruime sociale regelingen en studiebeurzen in de jaren ’60 en ’70.

Het zijn de eigenaren van de grote huizen, omdat zij begonnen met kopen toen onroerend goed en hypotheekrentes nog voordelig waren. Zij zijn momenteel de jong gepensioneerden en zijn veelal energieker dan hun kinderen, die rennen, vliegen, hollen: de 30′ers generatie.

De 60′ers voelen zich tot 16 jaar jonger dan hun echte leeftijd en ze gedragen zich hier ook naar, blijkt uit 2 Britse rapporten. Ze kunnen goed omgaan met computers en internet, houden van verre buitenlandse reizen en hebben ook nog geld om aan eigen entertainment of vrienden uit te geven.

Uit een andere studie blijkt dat de babyboomers 3x vaker dagelijks sporten dan 20′ers en 30′ers. Op die manier hopen zij gezond en fit te blijven en deze love & peace-generatie wil zo lang mogelijk aantrekkelijk blijven voor het andere geslacht.

Lees ook:Over de kinderen van dit millennium: meet the Linksters!
Lees ook:Current Obsession: hier zijn de stijlvolle mannelijke senioren
Lees ook:Hoe intelligenter, des te liever ben je alleen
Lees ook:Vooral 50′ers en 60′ers succesvolle internet-daters
Lees ook:Ouders jagen hun kinderen van Facebook af

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Babyboomers zijn energieker dan hun 30′ers-kinderen

  1. Pingback: Vrouwen kunnen niet meer huishouden. Mannen vervangen liever een luier dan een band | Relatie

  2. Pingback: Overal en altijd gedonder tussen ouders en kinderen over partnerkeuze | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>