Hoe rijker een vrouw is, hoe sterker het George Clooney-effect

Hoe meer financieel onafhankelijk een vrouw is, hoe meer ze valt op een ouder aantrekkelijk heerschap.

Jawel: het type George Clooney…………

Dat blijkt uit een studie van Schotse psychologen, waarover gepubliceerd wordt in het tijdschrift ‘Evolutionary Psychology’.

De nieuwe studie toont aan dat naarmate vrouwen meer verdienen en onafhankelijker worden, hun smaak in mannen verandert. Dit effect werd door de onderzoekers tot het George Clooney-effect gedoopt.

Voor het onderzoek werden 3770 hetroseksuele mannen en vrouwen naar hun achtergrond, persoonlijke situatie en hun financiële onafhankelijkheid ondervraagd.

De ondervraagden moesten een reeks criteria voor partnerkeuze rangschikken zoals lichamelijke aantrekkingskracht, financiële vooruitzichten en gevoel voor humor. Deze keuzes werd vergeleken met hun inkomen en financiële onafhankelijkheid.

Eerder onderzoek toonde aan dat mannen meer belang hechten aan het uiterlijk bij het kiezen van een vrouw. Terwijl de vrouw meer voor iemand gaat die hen materieel kan steunen. Dus namen de onderzoekers aan dat naarmate vrouwen meer verdienden, hun voorkeur hetzelfde zou zijn als die van de mannen.

Succesvolle vrouwen zouden een voorkeur krijgen voor jongere en meer aantrekkelijke partners (de zogenaamde toyboys) i.p.v. iemand die voor de kinderen zou kunnen zorgen.

Nu blijkt dat de voorkeur voor een jongere partner niet klopt. Alleen de voorkeur van lichamelijke aantrekkingskracht klopt. ”Hier stoppen de overeenkomsten: een hoger inkomen maakt dat vrouwen oudere mannen verkiezen, heren gaan dan nog wel voor jongere vrouwen.” aldus onderzoeker Moore in Het Laatste Nieuws.

Lees ook:Vrouwen die meer verdienen dan hun man, scheiden vaker
Lees ook:Vrouwen boven de 45 jaar willen een toyboy als minnaar
Lees ook:Mannen en vrouwen kunnen elkaar de schuld geven van hun overgang
Lees ook:De dingen die we liever geheim houden
Lees ook:Financieel afhankelijke vrouwen hebben roze bril op

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoe rijker een vrouw is, hoe sterker het George Clooney-effect

  1. Pingback: Alle vrouwen willen een man met een goed banksaldo; maar andersom nu ook | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>