Vrouwen worden toleranter t.o.v. vreemdgaan

Het lijkt erop dat de generatie vrouwen van nu toleranter staat ten opzichte van seksuele escapades van hun echtgenoten dan de generatie van hun moeders.

Toen was overspel voor bijna alle vrouwen een reden tot echtscheiding.

Zelf ontmoeten vrouwen van nu door hun vrijere leven en werk natuurlijk ook veel meer mannen en een kwart van de 40sters geeft toe zelf ooit een buitenechtelijke affaire te hebben gehad.

6 op de 10 vrouwen zeggen de relatie te verbreken als ze hun geliefde betrappen op overspel. De anderen zouden dit erg laten afhangen van de omstandigheden…………

Dat blijkt uit een enquête van het tijdschrift Elle.

“De resultaten rond ontrouw doen vragen rijzen over wat vrouwen bereid zijn te slikken. Ontrouw wordt steeds zichtbaarder en meer aanvaard, en blijkbaar zijn ook vrouwen bereid hun verwachtingen te verlagen en het te zien als een ‘onvermijdelijk’ deel van een relatie”, vreest Elle UK-hoofdredactrice Jenny Dickinson.

“Jonge vrouwen weten wel dat perfecte relaties niet bestaan en ze zien ze niet zwart-wit, maar tegelijk zijn ze een soort ‘moderne traditionalisten’, ze geloven in liefde en toewijding maar tegelijk ook in onafhankelijkheid en gelijkheid. Het grootste verschil is dat ze intimiteit veel hoger inschatten dan 25 jaar geleden”, aldus Dickinson.

Bijna de helft van de vrouwen wil vooral emotioneel begrip en intimiteit. Goede seks is maar voor 2% van de vrouwen de absolute topprioriteit in een relatie. Omgekeerd is ‘slechte seks’ ook maar zelden een reden om een relatie te verbreken, ontrouw en gebrek aan emotionele steun doen vrouwen wél beslissen hun biezen te pakken.

Flirten via de moderne communicatietechnologie is voor vrouwen bedreigender dan flirten ‘in het echt’. Vooral pikante chats en in mindere maten sexy sms’en zijn volgens de vrouwen ontrouw: respectievelijk 65 en 35%.

Lees ook:Wat is erger: overspel of verliefd worden op een ander?
Lees ook:De duit en de fluit: geld is voor velen belangrijker dan seks
Lees ook:Flirten is goed voor je
Lees ook:Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn
Lees ook:Onredelijk gedrag vaker reden tot scheiding dan overspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen worden toleranter t.o.v. vreemdgaan

  1. Pingback: Echte liefde? Vergeef je man die affaire! | Relatie

  2. Pingback: Vrouwen zijn vergevingsgezinder na vreemdgaan dan mannen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>