Bruinogige mannen hebben de dominantste uitstraling

BrownEyedMannen met bruine ogen hebben over het algemeen meer dominante trekken in hun gezicht dan mannen met blauwe, groene of nog andere kleuren ogen.

Bruinogigen hebben namelijk vaak ook een relatief grote neus en brede kaak. Verder zijn hun ogen meestal groter en staan die dichter bij elkaar.

Dit hebben wetenschappers van de Charles Universiteit in Praag ontdekt.

Mannen met bruine ogen De onderzoekers kwamen tot hun conclusies door proefpersonen te laten kijken naar foto’s van gezichten van mannen met verschillende oogkleuren. De bruinogigen hadden volgens bijna alle deelnemers een overheersender uitstraling.

Toen ze de bruine ogen met behulp van de computer in blauw veranderden, werden de mannen echter nog steeds als het meest dominant beoordeeld. Zo ontdekten ze dat mannen met bruine ogen relatief veel dominante trekken in hun gezicht hebben.

De meest waarschijnlijk verklaring is dat mensen met het gen voor bruine ogen ook vaak drager zijn van genen die dominante gelaatstrekken veroorzaken.

Dat kan worden veroorzaakt door de locatie van de 2 genen in het menselijk DNA. Als genen dicht bij elkaar liggen op een chromosoom, is de kans groter dat ze gezamenlijk voorkomen.

Lees ook:Man met brede kop populair bij vrouwen, maar niet voor eeuwig
Lees ook:Ogen en mond laten grootste indruk achter bij 1ste ontmoeting
Lees ook:Vrouwen vinden mannen met bruine ogen betrouwbaarder, maar….
Lees ook:Zelfzekere vrouwen baren dochters
Lees ook:Angelina Jolie heeft geen ideaal gezicht. Shania Twain wel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>