Jaloezie verblindt haar letterlijk

TegeltjeJaloersVrouwen presteren beduidend minder bij visuele opdrachten als hun partner in de tussentijd naar andere vrouwen kijkt………….

Onderzoekers van de University of Delaware verzamelden verschillende stellen in een computerruimte en lieten hen tegelijkertijd een opdracht maken.

De vrouwen moesten afbeeldingen van landschappen ontdekken in foto’s die in snel tempo op het scherm werden vertoond. De mannen kregen in eerste instantie de opdracht om foto’s van landschappen te beoordelen met een cijfer.

Halverwege het experiment riepen de wetenschappers om dat de mannen vanaf dat moment geen landschappen meer kregen te zien, maar foto’s van vrijgezelle vrouwen die ze mochten beoordelen.

Na afloop van het experiment werd aan de vrouwen gevraagd in hoeverre ze zich ongemakkelijk hadden gevoeld bij het bericht dat hun partner naar andere vrouwen keek. Degenen met de meeste jaloezie hadden daarna minder gepresteerd. De stellen zaten tijdens de test naast elkaar.

Veel vrouwen begonnen uit jaloezie naar de foto’s op het scherm van hun partner te kijken, in plaats van naar de afbeeldingen op hun eigen scherm, waardoor hun eigen opdracht slechter ging.

De volledige resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Emotion.

Lees ook:Mannen kiezen een vrouw die op hen lijkt
Lees ook:Vrouwen met zandloperfiguur maken mannen stomdronken
Lees ook:Raar, maar waar: we hebben van onszelf geen idee hoe we eruit zien
Lees ook:Vrouwen vallen voor vriendjes die lijken op de vader uit haar kindertijd
Lees ook:Met drank in je mik lijkt een ander beslist aantrekkelijker

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>