Man met monotoon stemgeluid scoort het best bij de dames

Bij sexy mannenstemmen denken we toch vooral aan melodieus donkerbruin bariton- of basachtig geluid.

Maar juist heren met een eentonige stem hebben tijdens hun leven de meeste bedpartners……….

Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië, waarover is gepubliceerd in de Archives Of Sexual Behaviour Journal.

Zij plaatsten mannelijke vrijwilligers in zeer diverse situaties, waaronder een afspraakje met een vrouw. Daaruit blijkt dat het aantal keer dat de stemtoon veranderde in direct verband staat met het aantal seksuele partners dat mannen hebben.

Iemand met een monotone stem krijgt dus meer vrouwen in bed dan iemand die veel expressie in zijn stem legt.

De uitleg vanuit de evolutie is volgens de onderzoekers als volgt. Een monotone stem wordt door vrouwen onbewust geassocieerd met kracht, macht en zelfvertrouwen. Stem-eentonigheid zou in de loop der tijd uitgegroeid zijn tot teken van autoriteit en onafhankelijkheid.

Dit is  o.a. het hedendaags succes van monotoon klinkende acteurs als Clint Eastwood en George Clooney.

“Het gaat om de kracht die van de monotone stem uitgaat die tot de verbeelding spreekt, niet eens zozeer om de stem zelf”, verklaart hoofdonderzoeker David Puts in The Telegraph. “Vrouwen vallen voor mannen met een zekere status. Het lijkt dat dit is wat ze horen in zo’n stem.”

Mannen die zich van heel mannelijk taalgebruik bedienen, zoals “‘Ik ben groter en sterker dan de meeste mannen”, bleken ook populair bij de vrouwen. Uit eerder Schots onderzoek bleek al dat gewone stemmen als het meest aantrekkelijk worden ervaren.

Lees ook:Vruchtbare vrouwen vallen op diepe mannenstemmen
Lees ook:Het George Clooney-evenwicht
Lees ook:Dames, brullen maar: George Clooney is getrouwd
Lees ook:De nieuwe man is een happy single
Lees ook:George Clooney blijft ‘knapste man op aarde’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>