Samenwonenden gaan 2x zo vaak uit elkaar als gehuwden

getrouwd-hartelijk-gefeliciteerdParen die samenwonen zonder boterbrief, riskeren dubbel zoveel kans om uit elkaar te gaan dan gehuwden.

4 op 5 echtparen blijken nog samen na 10 jaar tegen 2 op de 5 samenwonende stellen…………..

Het onderzoek, uitgevoerd door het Brittish Office for National Statistics, toont aan dat het huwelijk stabieler is dan samenwonen, ook wanneer externe factoren het lot van de relatie kunnen beïnvloeden.

Dat betekent dat echtparen meer samen blijven, ongeacht hun leeftijd en het feit of ze kinderen hebben.

Ook hun gezondheid, opleidingsniveau, baan of sociale klasse bleken niet van invloed. De bevinding ondermijnt de veronderstelling dat huwelijken niet meer stabiel zouden zijn omdat leeftijd en status steeds belangrijker worden.

De huidige studie baseerde zich op meer dan 750.000 Britse paren uit cijfers uit de volkstelling in zowel 1991 en 2001. 18% van de getrouwden in 1991 was 10 jaar later uit elkaar, bij de samenwonenden was dat ruim het dubbele met 39%.

Gehuwden ontwikkelen een succesvollere band omdat zij onbewust een lange termijnrelatie beogen. Volgens de onderzoekers zouden koppels die een stabiele relatie kennen, meer geneigd zijn in het huwelijk te treden.

“Gehuwden en samenwonenden hebben verschillende kenmerken die resulteren in stabiliteitsverschillen. Samenwonen is geen substituut voor het huwelijk. De veronderstelling dat het huwelijk dus geen invloed heeft op de familiale stabiliteit, is totaal verkeerd.”

Een recent uitgevoerd onderzoek in de USA leverde soortgelijke uitkomsten op. Daar bleek dat ruim 3/4 van de getrouwde koppels (78%) na 5 jaar nog samen is, tegenover slechts 30% van de stellen die ongehuwd samenwonen.

Ook toonde een eerder onzerzoek aan dat getrouwde paren die ‘samenhokten’ voor hun officiele boterbrief vaker uit elkaar gaan dan zij die pas gaan samenwonen als het huwelijk voltrokken is.   

Lees ook:Trouwen doe je anno 2017 als je het zeker weet; nu ja: bijna zeker
Lees ook:Een officieel huwelijk is beter voor het hele gezin
Lees ook:Van trouwen word je dik !
Lees ook:Trouwen werkt beter dan samenwonen
Lees ook:2 jaar na de trouwdag het gelukkigst, 5 jaar is een horde en na 7 jaar is het ‘even veilig’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>