Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn

VrouwenCollageHet gras is altijd groener aan de overkant.

En de taille van de buurvrouw is smaller dan die van jezelf.

Onderlinge vrouwennijd en -jaloezie is zo oud als de wereld……

Vrouwen stemmen vooral op hun eigen geslacht (73%) als hen gevraagd wordt wie het meest jaloers zijn, bleek uit een enquête onder 2000 vrouwen door het tijdschrift Woman’s Day.

Ruim de helft is afgunstig op het uiterlijk van iemand anders en 45% op wat iemand verdient.

Als er een mooie vrouw voorbij loopt, denkt 2 op de 3 ‘wauw, ze is mooi’ terwijl 3 op de 10 wenst dat ze op haar leek. Een venijnige minderheid (7%) denkt ‘wie denkt ze wel dat ze is?’

Single vrouwen zijn in grote mate jaloers op hun getrouwde vriendinnen (63%), terwijl bijna evenveel getrouwde vrouwen (59%) helemaal niet jaloers is op hun single vriendinnen.

68% is sowieso weleens jaloers op haar vriendinnen. 20% wanneer die slanker is of een leukere man heeft, 10% omdat ze mooier is.

14% voelt een steek van jaloezie als de buren een nieuwe auto kopen, 27% als ze meer te besteden hebben. Bij 60% is er zogenaamd ‘nooit’ afgunst tussen broers of zussen, maar 69% heeft wel het gevoel dat ouders een broer of zus voortrekken. 27% vindt jaloezie tussen broers en zussen ‘normaal’.

Een kwart van de moeders is jaloers op de vrijheid van haar eigen kinderen, 1 op 5 wat die kunnen waarmaken en 12% op het feit dat hun kids slimmer en/of populairder zijn. 1 op 5 was ook al eens jaloers op de relatie tussen de babysit en haar kind.

Voor 55% zijn er zogenaamd geen vertrouwensproblemen in het huwelijk. Maar 1 op 5 geeft toe dat ze haar man niet vertrouwt, 13% zegt dat haar man haar niet vertrouwt en 12% moet toegeven dat ze elkaar allebei niet vertrouwen.

Ruim de helft checkt de mails van haar partner of flirt met een ander om haar man jaloers te maken. Tenslotte is zelfs 77% van de vrouwen jaloers op een platonische vriendin van haar partner.

Lees ook:Als zelfs Doutzen Kroes weleens jaloers is
Lees ook:Jaloers
Lees ook:Vrouwen zien groen van het groenere gras aan de overkant
Lees ook:Een snufje jaloezie is wel schattig
Lees ook:Vrouwen beschouwen vriendinnenclub vaak als hun echte familie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn

  1. Pingback: Vrouw gunt mooiere seksegenoot minder | Relatie

  2. Pingback: Waarom té mooie vrouwen bij sollicitaties geweerd worden | Relatie

  3. Pingback: Laat je vriendinnen thuis, ga met je moeder shoppen! | Relatie

  4. Pingback: Vrouwen zien in 1 oogopslag van elkaar hoe dik ze zijn | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>