Gewone mensen hebben sexy stemmen

nieuwslijn1996De meeste mensen willen allesbehalve gewoontjes zijn.

Zeker als men bij ‘die ene’ onder de aandacht wenst te komen.

Als het echter op de stemgeluiden aankomt, zijn die van Jannie & Jan Modaal het helemaal…………

Wetenschappers van de Universiteit van Glasgow, zijn tot de conclusie gekomen dat mensen een doorsnee stem het aantrekkelijkst vinden.

Taal is niet de enige functie van de menselijke stem. Toon en timbre vertellen ons heel wat over de biologische eigenschappen van de spreker. We krijgen zo informatie over gezondheid en zelfs over vruchtbaarheidspotentieel en seksuele geaardheid.

“We weten al langer dat stemmen met uitgesproken secundaire geslachtskenmerken, zoals een zware mannenstem, voorkeur krijgen bij het andere geslacht,” zegt Prof. Belin, hoofdzonderzoeker. “Maar onze resultaten tonen dat er criteria zijn voor het mooi vinden van een stem, die los staan van het geslacht van spreker en luisteraar.”

Over het algemeen hebben mensen een voorkeur voor een egale, regelmatige stem. Die wijst op een jonge spreker met goede gezondheid.  Mensen schrijven positieve eigenschappen toe aan personen met een voor hen aangename stem. ‘Tone of voice’ heeft dus wel degelijk invloed bij het vinden van een partner, sollicitatiegesprekken of politieke verkiezingen.

Volgens Belin kunnen mensen met een onaantrekkelijke stem ‘vocal make-up’ toepassen door hun stem dichter naar het gemiddelde te brengen.

Illustratie: NOS’Journaal-vrouw Sacha de Boer heeft de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland, blijkt uit NL onderzoek in 2009. Sacha’s ex-collega, levenspartner en ‘concurrent’: RTL’s Rick Nieman en sportcollega Humberto Tan staan op een 2e plek, gevolgd door Wendy van Dijk. Onder 40+ scoorde Radio 2-presentator Frits Spits goed; waarschijnlijk omdat jongeren niet met hem zijn opgegroeid. Frits deelt zijn 4e plek met Carice van Houten en Robert ten Brink.

Lees ook:Zowel mannelijke als vrouwelijke leiders kunnen het beste een lage stem hebben
Lees ook:Vruchtbare vrouwen vallen op diepe mannenstemmen
Lees ook:Mannen met zware stemmen produceren minder sperma per keer
Lees ook:Zijn droomvrouw lijkt op z’n moeder. Haar ideale man heeft trekken van d’r vader.
Lees ook:Laag praten geeft mannen en vrouwen een machtig gevoel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gewone mensen hebben sexy stemmen

  1. Pingback: Man met monotoon stemgeluid scoort het best bij de dames | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>