Liefde thuis maakt vrouwen stressbestendig

Vrouwen die in een moeizame relatie zitten, hebben meer last van angst, fysieke reacties op stress en slapeloosheid dan zij die ‘happy’ zijn met de ‘hubby’.

Een vrouw die gelukkig is in de liefde is dus een zegen voor haar werkgever………

De Zweedse promovenda Ann-Christine Andersson Arntén onderzocht 9000 paren op liefde, werk en stress en schreef er een proefschrift over vol

Bij mannen ligt het anders. Degenen die hun relatie als ‘gemiddeld’ omschrijven, hebben het vaakst last van depressies, angstaanvallen en stress-symptomen. Ze ondervinden dus ~opvallend genoeg~ meer problemen dan mannen die invulden ‘gelukkig’ of ‘ongelukkig’ te zijn op het thuisfront.

“Een mogelijke reden is dat zij die in een ‘gemiddelde’ relatie zeggen te zitten, meer druk ervaren om de relatie te verbeteren. Wie al eenmaal een slechte relatie heeft, denkt gewoonlijk dat er niks meer aan te doen is”, aldus mevrouw Andersson Arntén.

Voorts omschrijft ze in haar proefschrift dat kortdurende stress voor de omgeving niet opvalt. Daar past een mens zich op aan. Het wordt pas onleef- en onwerkbaar als er sprake is van langdurige, continue spanning.

Lees ook:Vrouw mept echtgenoot dood met haar pumps
Lees ook:Seks is ruilmiddel in relaties
Lees ook:Verboden liefde (1)
Lees ook:‘Elke vrouw zal eens bedrogen worden’
Lees ook:Vrouwen zeggen vaker ongemeend ‘ik hou van jou’ dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>