Vaker ruzie dan seks?

Duidelijk werd dat relaties door onzekerheid en geldgebrek momenteel zwaarder onder druk staan dan een jaar of 5 geleden.

Kort door de bocht: veel ruzie en weinig seks…………..

Voor het tijdschrift Santé onderzocht Maurice de Hond wat de impact van de economische crisis is op relaties.

- Seks op een laag pitje: Als voordeel geven degenen die al de effecten van de crisis ervaren dat men meer tijd heeft voor elkaar (21%). Er wordt echter niet meer tijd besteed in de slaapkamer.

- Angst: 56% van de mannen geeft aan bang te zijn dat na het verliezen van een baan hij minder aantrekkelijk gevonden wordt door zijn partner.

- Verlatingsangst: 12% van de vrouwen (met name de ongehuwd samenwonenden) is bang dat ze door de crisis door hun partner in de steek worden gelaten.

- Ruzie: Paren die al aan de lijve de effecten van de crisis ondervinden, geven voor bijna een kwart aan dat hun relatie hierdoor op de proef wordt gesteld. 15% heeft vaker en heftiger ruzie.

- Virtueel overspel: 29% van de vrouwen denkt dat tijdens de crisis mannen vaker zullen vluchten in virtuele relaties via internet.

- Uitstel kinderwens: Onder degenen die last ervaren van de crisis is duidelijk sprake van andere gezinsplanning. Eenderde zegt de vervulling van de kinderwens te zullen uitstellen of al uitgesteld te hebben.

Lees ook:Je kunt bij een vrouw aan haar neus zien of ze (veel) kinderen wil of niet
Lees ook:Echtgenoten eerlijker dan vriendinnen bij kleding aankopen
Lees ook:Geef niet je partner, maar je ouders de schuld van relatiesores
Lees ook:Zeg eens wat vaker AU in een ruzie met je lief
Lees ook:Mannen met rammelende testikels

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>