Kleine mannen zijn jaloerse opneukertjes

Deze week ontmoette ik op een feestje een man van beperkte lichaamslengte.

Hij bleek een behoorlijke gifkikker en was als klap op de vuurpijl ook nog eens opvallend jaloers.

Zodra er maar een andere man in de buurt van zijn vriendin stond, kwam hij in beweging.

‘Een klein opneukertje met een Napoleoncomplex’ concludeerde ik amateuristisch.

Thuisgekomen besloot ik eens uit te zoeken of zoiets werkelijk bestaat. Ik stuitte op een onderzoek van een klein jaar geleden……….

Lange mannen zijn minder snel jaloers dan kleinere. Dat blijkt uit een studie, gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke magazine New Scientist.

Onderzoekers aan de universiteiten van Groningen en Valencia hebben aan 549 mannen en vrouwen in hun land gevraagd hun eigen jaloersheid in te schatten en te benoemen welke karakteristieken van het andere geslacht ze het minst aantrekkelijk vinden.

Bij de mannen bleek hun lengte een cruciale rol te spelen. Hoe groter ze zijn, hoe minder last van jaloezie ze hebben. Lange mannen worden nu eenmaal geassocieerd met aantrekkingskracht, macht en succes in de liefde.

Vrouwen zijn het meest jaloers als er een mooie charmante dame voorbij wandelt. Evolutionair gezien is dat volgens de onderzoekers logisch: lange kerels doen het beter bij de vrouwtjes, omgekeerd staan vrouwen met een doorsnee lengte voor goede gezondheid, vruchtbaarheid en populariteit. Vrouwen zijn eveneens jaloers tegenover sociaal of fysiek sterke dames.

Volgens de uitkomsten van het onderzoek kan dit komen omdat lange en sterke of sociaal gesettelde dames makkelijker conflicten kunnen winnen, inclusief vechtpartijen: ‘Lange vrouwen hebben meer vechtlust in zich dan kleine seksegenoten’, schrijven de onderzoekers.

Illustratie: Napoleon Bonaparte en echtgenote Joséphine de Beauharnais staan niet samen op een portret o.a. omdat dan zichtbaar zou zijn dat zij langer was dan hij. Overigens komt Carla Bruni haar Nicholas Sarkozy tegenwoordig ‘tegemoet’ door het dragen van veelal ultraplatte schoenen.

Lees ook:Size does really matter: daten is meten
Lees ook:Lange mannen zijn aantrekkelijker, omdat ze harder kunnen meppen
Lees ook:200 jaar na Waterloo: heb jij een Napoleon-complex?
Lees ook:Lange vrouwen hebben ook langere zwangerschappen en baby’s
Lees ook:Lange mensen zijn vaker intelligent dan kleine

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kleine mannen zijn jaloerse opneukertjes

  1. Pingback: De schoenen van de keizer | Relatie

  2. Pingback: ‘Hooggehakte vrouwen krijgen ook hoger loon’ | Relatie

  3. Pingback: Mensen met macht schatten zichzelf veel langer in | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>