Geld belangrijker dan Liefde

Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders financiële zekerheid belangrijker vinden dan liefdesrelaties………..

Daarnaast vinden we bewegingsvrijheid belangrijk. Op nummer 1 vinden we gezondheid en op nummer 2 geluk.Geluk is hier synoniem voor geld neem ik aan, want liefde staat op nummer 9.

De financiële zekerheid staat op 5. Is dat allemaal te wijten aan aan het clichèbeeld van de zuinige Nederlander, de nuchtere Nederlander? De op geldbeluste Nederlander die zichzelf meer ziet als individu dan deel van een samenleving? Of deel van een duo?

Of ligt deze uitslag aan het feit dat de steekproef onder 1000 personen door een verzekeringsmaatschappij is uitgevoerd? Zijn de 1000 personen uit hun eigen bestand gehaald?

Dus dan heb je je geld, je bewegingsvrijheid en je onafhankelijkheid (nummer 4) en de goede tweede: geluk. Je familie en liefde komt daarna pas.

Maar hoe zit het dan met die instinctieve drang van mensen om liefde te zoeken en te bemachtigen? Die (onbewuste) drang om jezelf voort te planten? Is het ons toekomstig lot dat we al meer en meer als individu door het leven gaan, op zoek naar geld, onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid?

Lees ook:Nederlanders willen eerst geld, dan pas liefde
Lees ook:Looks, leeftijd of liefde? Nee joh: banksaldo telt bij partnerkeuze!
Lees ook:Vrouwen vinden salaris potentiële partner stukken belangrijker dan mannen
Lees ook:Rijke kerels worden vooral verschalkt door vrouwen met een lager IQ
Lees ook:20′ers en 50′ers zijn het gelukkigst

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Geld belangrijker dan Liefde

 1. Chris van Hattem

  Hetgene wat nog even doorklinkt is liefde op negen, wat zit daar in hemelsnaam nog meer voor dan..geen mens kan in mijn ogen gezond leven zonder liefde.
  Ik zie mezelf echt als een ‘duo’persoon, dat lukt me echter alleen als ik ook regelmatig de individueel mag uithangen..iedereen weet immers: love yourself, before you can love somebody else.

  Dat de onderzoeker een verzekeraar is, verpest het hele verhaaltje eigenlijk..neem niet teveel van die verzekeringen op je rug, dan kan je nog eens ergens naartoe met z’n 2en…;-)

    /   Reply  / 
 2. Chris van Hattem

  Nog effe:

  Geld heb je enkel nodig om je geluk op te bouwen..geld/bezittingen mogen nooit het doel worden van een relatie…lethal..

    /   Reply  / 
 3. Chris van Hattem

  …lees: geluk OP te bouwen.

    /   Reply  / 
 4. saharah

  nou ik vind geld ook belangrijker daar heb je wat aan dat weetje met een relatie tegenwoordig niet meer kom geen serieuze meer tegen en al een jaar maakt geld mij gelukkig (ook wel eens ongelukkig)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>