Piekeren niet goed voor relatie

Piekeren is iets wat iedereen wel kent. Je zit in een maalstroom van negatieve gedachten, je kunt ‘s nachts niet slapen, je zit met je gedachten in een vicieuze cirkel en je probeert wel aan leuke dingen te denken, maar op één of andere manier kom je toch weer terug bij het gepieker.

Het lijkt wel een verslaving. Je denkt dat je door te piekeren een oplossing kan vinden voor je probleem, maar het tegendeel is waar. Al dat gepieker levert maar één ding op………….

Vermoeidheid en depressie voor jezelf en je partner wordt er ook niet vrolijk van. Piekeren verruimt je blik niet, het vernauwt zelfs.

Volgens Arlette Woudsend, Psycholoog, wordt piekeren vaak gedaan door mensen die teveel verantwoordelijkheidsgevoel hebben naar anderen en naar zichzelf toe. Mensen leiden dan niet hun eigen leven en zijn onzeker. Iemand die zelfverzekerd is, schijnt ook minder te piekeren. Piekeren genereert meestal negatieve gedachten en in een relatie is dat niet gezond.

Volgens Woudsend kun je piekeren een halt toe roepen door te doen wat jij zelf wilt, niet perse wat de ander wil. Word bewust van welke gedachten je negatieve gevoelens krijgt. Neem ook genoeg rust en ontspanning, dat is goed voor de geest.

Hou het leven ook zo simpel mogelijk en zorg dat alles goed georganiseerd is. Onverwachte hobbels op de weg kunnen voor deining zorgen.

Neem ook eens een kijkje op www.piekeren.com. Het is een website opgezet door onderzoekers aan de Universiteit Leiden om meer over piekeren en stress te weten te komen. Via deze site kun je ook aan verschillende onderzoeken meedoen.

Lees ook:Vrouw wordt echt mooier van complimentjes krijgen
Lees ook:Mensen zijn nog het meest gefocust tijdens seks
Lees ook:Vrouwen hakken sneller de knoop van een relatie door dan mannen
Lees ook:Roddelen is goed voor de collegialiteit
Lees ook:Aspirientje helpt beter tegen gebroken hart dan praten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>