Zoenen

Iedereen doet het: zoenen. Waarom zoenen we? Al in de oudheid vond men zoenen zinnestrelend.

Het werd gezien als een versmelting. Je bent heel intiem en heel dicht bij elkaar. Je ruikt de ander, je proeft de ander en je voelt de ander…………..

Volgens Carl Jung ging het in eerste instantie om het overbrengen van voedsel. Moeders zouden, net als vogels, in het begin der tijden, hun baby’s gevoed hebben met hun mond. Sigmund Freud echter, zag de kus als iets seksueels, als een op de moeder gerichte obsessie met als egocentrisch doel terugkeren naar de moederschoot.

Hoe dan ook, zoenen is een manier om je dichter bij iemand te voelen. Het is ook een manier om vertrouwen te geven en te ontvangen. Het is intiemer dan seks. Dat blijkt ook uit het feit dat prostituees er niet zelden voor kiezen wel seks te hebben maar niet te zoenen.

Zoenen blijkt zelfs gezond te zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat zoenen helpt tegen hooikoorts en het effect kan hebben van een verjongingskuur omdat je lichaamscellen meer zuurstof krijgen. Ook verbrand je meer calorieën.

Niet iedereen kan zoenen. Zat je eerst te verlangen naar die eerste kus van die leuke persoon, al snel nadat de actie is begonnen verlang je er naar dat het snel over is. Wat een tegenvaller.

Zo is daar de ‘grote grotzoen’, waarbij je eigen tong verloren raakt in een gapend gat. Dan hebben we de zoen waarbij hele bakken speeksel een meertje vormen rond je mond en kin. Slabbetjes vereist. Of de ‘helikopter’. Say no more. Maar het allervreselijkste is toch wel die kus die gepaard gaat met de geur van verrot bloemwater.

Zoenen is een kunst en net zo belangrijk als de eerste indruk. Als de eerste zoen belabberd is dan kun je jullie verdere toekomst wel voorspellen. En die is niet best.

Tot slot: tijdens je hele leven breng je maar 2 weken door met zoenen.

Lees ook:Aan de hoeveelheid zoenen lees je de kwaliteit van je relatie af
Lees ook:Zoenen betekent voor vrouwen iets anders dan voor mannen
Lees ook:De 10 verschrikkelijkste zoenen ter wereld
Lees ook:Blanke vrouwen zoenen zwarte mannen; zwarte vrouwen zoenen witte mannen
Lees ook:Bijna alle singles kennen zoen-afknappers

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zoenen

  1. Marco Polo

    Je wordt er ook gewoon geil van en dat heeft niets met mijn moeder te maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>