Liefdesverdriet? There’s an app for that!

Break Up Boss App

Liefdesverdriet kent geen genade en overkomt ons allen minstens 1x in het leven. Sommigen op jonge leeftijd, anderen als ze ouder zijn. Maar dat snijdende gevoel waardoor je het idee hebt dat je hart letterlijk gebroken is, geneest alleen door de tijd en de rede. Er is nu een app om daarbij te helpen. En mooi: de opbrengst gaat gedeeltelijk naar een organisatie die tegen huiselijk geweld strijdt.

‘Break-Up Boss’ (oftewel: de baas worden over je gebroken hart) is een initiatief van schrijfster Zoë Foster Blake in samenwerking met illustratrice Mari Andrew. Blake omschrijft de app als een zelfhulpboek, maar dan veel makkelijker in gebruik. Je kunt er sms’jes of mailtjes in schrijven naar je ex zonder die daadwerkelijk te versturen en er zijn talloze inspirerende quotes, peptalks en playlists voor bij een relatiebreuk. Daarnaast is er ook een ‘Feel Wheel’, dat je advies geeft over situaties als je ex tegenkomen of als je hem of haar dronken wil bellen, sms’en appen etcetera.

“Waarom zou een relatiebreuk je leven, je stemming, je dieet, je sociale leven, je slaappatroon en je drinkgewoontes beheersen? Fuck that, tijd om controle over je eigen leven te krijgen. Jij moet de baas over je relatiebreuk worden”, aldus founder Blake. De Australische vergelijkt een ‘break up’ met Justin Bieber: “Net als Bieber zijn relatiebreuken erg pijnlijk, maar ook behoorlijk onderschat”.

Je kunt Break-Up Boss tot nu toe alleen in de Apple Store downloaden voor €5,99, waarvan 10% gaat naar Safe Steps.

Lees ook:Het gebroken hart syndroom verklaart waarom partners vlak na elkaar sterven
Lees ook:Wat je moet eten als je lijdt aan een gebroken hart
Lees ook:Sperma-poef troost de vrouw met liefdesverdriet
Lees ook:Het gebroken hart syndroom treft vaker vrouwen dan mannen
Lees ook:Liefdesverdriet is ook een lichamelijke aandoening

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>