Overdonderend succes film III; In elke vrouw zit een Bridget Jones

Bridget-Jones-Baby

3,58 miljoen euro: dat is het bedrag dat ‘Bridget Jones’s Baby’ op zijn openingsavond heeft opgebracht, in het Verenigd Koninkrijk de hoogste opbrengst ooit van een romcom. Daarnaast is het de hoogste opbrengst ooit voor een film die daar in september in de bioscopen werd uitgebracht. In 24 van de 39 landen waarin de rolprent draait is staat die momenteel op nummer 1 in de box office-lijsten. Onder meer in Nederland.

15 jaar na het overdonderende succes van de film ‘Bridget Jones’ is er nu het langverwachte deel IIIVeel jonge vrouwen konden zich in Bridget herkennen, de 2 boeken ‘Bridget Jones’s Diary’ en ‘Bridget Jones: The New Diary’ (oorspronkelijke titel: ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’), die ooit begonnen waren als columns in de krant, werden ook de 2 gelijknamige boekverfilmingen een grote hit.

De schrijfster van de boeken, Helen Fielding, was groot fan van Fitzwilliam Darcy uit Jane Austens Pride and Prejudice, specifiek zoals die werd vertolkt door Colin Firth in de BBC-serie. Zij liet hem model staan voor de Mr. Darcy (Mark Darcy) in haar verhaal. De filmmakers kregen Colin Firth ook zover de rol van Mark Darcy te vertolken.

Er ontstond veel commotie rondom de keuze van de filmmakers om Renée Zellweger de rol van Bridget toe te kennen, omdat die vanwege haar rol steeds gewicht moest verliezen en aankomen. Verder waren de Britten niet te spreken over het feit dat een Amerikaanse de rol kreeg van de Engelse Bridget. Zellweger heeft in korte tijd een Brits accent moeten aanleren voor de rol, en deed dat door een tijdlang undercover in een Brits bedrijf te werken. Helen Fielding heeft zelf ooit in een interview aangegeven dat zij Helena Bonham Carter wel zag zitten voor de rol.

In ‘Bridget Jones’s Baby’ is de hoofdpersoon inmiddels 40 jaar en ~jawel~ zwanger en ook nog slanker dan voorheen. Helaas zonder zeker te weten van wie. Is het van de knappe McDreamy of van haar ex? De personages uit deze rolprent zijn nog steeds gebaseerd op het werk van auteur Helen Fielding, maar het is geen directe verfilming. De gebeurtenissen vinden plaats vóór het allerlaatste boek in de reeks.

Lees ook:Bridget Jones III twittert en heeft kinderen
Lees ook:Bridget Jones wordt weduwe en neemt toyboy
Lees ook:De Bridget Jones-fase duurt tot het 35e levensjaar
Lees ook:Samen met je lief op de bank in de lelijkste kersttrui van de wereld
Lees ook:Bridget Maasland over co-ouderschap: ‘Dat is de hel’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>