Advanced Love: liefdeslessen van lang-getrouwden voor de jonkies

AdvancedStyleIIDe New Yorkse Ari Seth Cohen wilde de flamboyante stijl van ‘de vrouwen van zekere leeftijd’ vastleggen en begon in 2008 zijn blog Advanced Style, waaronder de wereldberoemde 97-jarige Iris Apfel.

Ari’s beide grootmoeders waren zijn inspiratiebron. Daarover vertelt hij bij de collega’s van VICE:

“Ik had een oma in een pak met een das. Ik groeide in het zuiden van Californië op waar mensen vooral slippers en shorts dragen. Zij ging daarentegen de deur nooit uit zonder haar meest perfecte kapsel, rode lippenstift en gouden juwelen. Zelfs als ze gewoon ging lunchen of de post uit de brievenbus haalde. Mijn andere oma was mijn beste vriendin. Ik was eerder geïnspireerd in haar wijsheid dan haar stijl. Maar dat veranderde toen ze me oude films en plakboeken liet zien met vrouwen uit de jaren ’30 en ’40 die helemaal opgedirkt waren. Ze hadden niet veel geld en toch hadden ze elk hun eigen stijl.”

Onder dezelfde titel ‘Advanced Style’ kwam er een geweldig koffietafelboek op de markt en werd er een documentaire geschoten.

Inmiddels is de blog wereldberoemd en zeer geliefd bij creatieven, ouderen en in de homo-scene. Duizenden gekleurde ladies had Cohen reeds voor de lens en daarvoor ging hij ook buiten de VS. In zijn nieuwste boek ‘Advanced Style: Older & Wiser’ heeft Cohen vrouwen én mannen geportretteerd en en biedt hij tevens een kijkje in hun levens. Daarbij wordt duidelijk dat stijl niet alleen tijdloos is, maar ook genderloos.

Cohen kwam prachtige, gekleurde koppels tegen die vaak al heel lang bij elkaar zijn. Uiteraard wilde hij, net als wij, het geheim weten van zo’n bestendige liefdevolle relatie. Daarover gaat de videoserie ‘Advanced Love’. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Mort & Ginny Linder die al sinds dat ze begin 20 waren, samen zijn……..

Lees ook:Current Obsession: hier zijn de stijlvolle mannelijke senioren
Lees ook:Current Obsession: honden met stijl
Lees ook:Terminaal zieke man trouwt met zijn favoriete sekspop
Lees ook:Secretaresses over hun relatie met een bekende baas
Lees ook:HALLELUJA: Leonard Cohen over de liefde

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>