De superrijke vrouwen van New York: het zijn net apen

PrimatenMartinAntropologe Wednesday Martin heeft moeite met inburgeren wanneer zij met haar man in de Upper East Side in New York gaat wonen, met Hollywood de rijkste wijk van de USA.

Hij groeide er op, maar zij komt uit een kleine stad in Michigan en kan haar draai niet vinden.

Totdat ze besluit haar vakkennis toe te passen op de dames in haar nieuwe omgeving. Opeens valt alles op zijn plek.

Het snobistische optreden van de moeders op het schoolplein heeft veel weg van het gedrag van bavianen. Martins eigen obsessie met het scoren van een Hermès Birkin-tas lijkt plotseling volkomen logisch: het is een manier om hogerop te komen binnen de roedel.

Zo begint ze aan een studie naar patronen, rituelen, decorum, mutilatie en paringsgedrag bij deze uitzonderlijke stam. En onvermijdelijk ontdekt ze wat de waarde is van vriendschap bij deze dames wanneer puntje bij paaltje komt. Haar bevindingen zijn slim, provocerend en verrukkelijk onverwacht.

Elke stad kent zijn eigen Upper East Side en in de memoires van Wednesday Martin zullen lezers over de hele wereld de vreemde conventies en het wanhopige verlangen er deel van uit te maken, herkennen. Aan de andere kant: moeders blijven moeders, en ook de dames van de Upper East Side streven naar veiligheid, geluk en succes voor hun kind. En geen enkele villa of dure SUV kan een kind beschermen tegen emoties als angst en verlies.

Het spreekt blijkbaar tot de verbeelding,  want ‘De Primaten van Park Avenue’ stond binnen een week op The New York Times-bestsellerlijst.

Zij recenseerden het boek van Wednesday Martin dan ook als buitengewoon.’Het idee om sociologisch onderzoek naar chimpansees toe te passen op de mensen in je directe omgeving – zoals Frans de Waal bijvoorbeeld zijn bonobo’s observeerde – is werkelijk geniaal.’

Lees ook:Een huisvrouwen-bonus of liever wat slaafjes?
Lees ook:Eenmaal tafeltjes voor 1: single-restaurant in Antwerpen
Lees ook:Nederlandse Diana doet ‘Sex and the City’
Lees ook:Lievelingetje
Lees ook:BAM: vrouwelijke singles willen anoniem sperma

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>