Bijna dood-dieet: fotomodel leeft maanden op 3 appels per dag

JamaisAsserMaigreEr is geen betere start van de dag dan een appel. Zowel voor je mond, gebit, adem als stofwisseling varen er wel bij. Een weekje op appels leven kan ook nog wel, maar maandenlang terwijl je al zo slank bent als een spijker?

Het overkwam Victoire Maçon Dauxerre, nadat ze als 17-jarige gescout werd door een modellenbureau.

Met een lengte van 1,78 meter en een gewicht van 56 kg was Victoire al maatje jaloersmakend. Toch kreeg ze te horen dat ze nog moest afvallen, wilde ze het maken als model.

En dus startte Victoire haar crashdieet van 3 appels per dag. Al snel woog ze nog 47 kg. Eénmaal per week stond ze zichzelf een stukje magere vis of kip toe.

Ze mocht meelopen in de New york Fashion Week en sierde covers van modebladen. Maar achter die façade school een door aanhoudende anorexia gebroken meisje. Ze ondernam een zelfs zelfmoordpoging. Haar lichaam was op en ze belandde maandenlang in het ziekenhuis met haaruitval, lage bloeddruk en osteoporose.

Ondertussen heeft ze weer een gezond gewicht en schopte ze het tot actrice. Nu is er haar boek ‘Jamais assez maigre’ (‘Nooit meer zo mager’). Daarin vertelt ze o.a. dat ze 5 jaar na dato nog steeds hinderlijke gevolgen ondervindt.

“Jonge meisjes moeten beseffen dat modellen echt niet gelukkig zijn. Ze worden slecht behandeld en verdienen vaak maar een fractie van wat wordt voorgespiegeld”, aldus de Française. “Ouders moeten controleren of hun dochters wel voldoende eten.”

Lees ook:Cor & Wim vieren hun albasten huwelijk
Lees ook:Voornemens? Ja hoor: slanker, gezonder en meer qualitytime!
Lees ook:Dikke mannen veroorzaken zware bevallingen
Lees ook:Vrouwen die zwaar werk hebben, worden minder snel zwanger
Lees ook:Veel relaties sneuvelen als 1 van de partners op dieet gaat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>