Amerikaanse ouders vinden seks in media erger dan geweld

PictosKijkwijzer‘Make love, no war’, zeg ik. Maar ik ben duidelijk uit een andere generatie en van een ander continent als de bevreesde vaders en moeders in Amerika.

Ze vinden het erger dat hun oogappels met seks worden geconfronteerd in de media dan met geweld, al vallen er nog zoveel lijken……

Zo blijkt uit onderzoek van de Classification and Rating Administration, dat in de Verenigde Staten de film- en TV-keuringen doet en bepaalt voor welke leeftijd iets geschikt is.

Seksuele toespelingen en naaktheid zijn de grootste zorgen van ouders daar. Ze maken zich het meest druk om seks (80%), mannelijk naakt (72%), het gebruik van harddrugs (70%), vrouwelijk naakt (70%) en daarna pas om expliciet geweld (64%).

Taalgebruik is voor velen ook een punt van zorg. Als in een film of serie een keer het woord ‘fuck’ valt, vindt een meerderheid van de Amerikaanse ouders dat het voor 18 jaar en ouder zou moeten zijn, terwijl ze dezelfde term bijna in elke zin bezigen.

80% van de Amerikaanse vaders en moeders zegt tevreden te zijn over het systeem waarmee de organisatie leeftijdsclassificaties worden toegekend.

In Nederland is stichting Kijkwijzer verantwoordelijk voor de toekenning van leeftijden voor films en series. In 2013 deden zij een soortgelijk onderzoek onder ouders. Daaruit blijkt dat wij hier bijna evenveel waarde aan de waarschuwing voor seks als de waarschuwing voor geweld hechten, respectievelijk 82% en 81%.

Lees ook:Meeste Nederlandse ouders blij met de KIJKWIJZER
Lees ook:Thuismoeders doen veel meer dan thuisvaders
Lees ook:2 homovaders? Da’s gunstig, want zij hebben zowel het vader- als het moederbrein!
Lees ook:Klassieke rolpatronen blijven in gebroken gezinnen zichtbaar
Lees ook:Jongeren die fijne thuisbasis hebben, beginnen later aan seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>