Vandaag: vrijen in vrijheid

VrijenInVrijheidVandaag is het National Coming Out Day en in dat kader zendt de NTR ‘Vrijen in vrijheid’ uit, over het liefdesexperiment ‘Love Exchange’ tijdens Amsterdam Gay Pride van dit jaar.

5 prominente Nederlanders begeleidden tijdens de Gay Pride week ‘Heroes of Love’ uit alle delen van de wereld. Het experiment was dagelijks te zien in korte filmpjes op npo3lab.nl.

Aan de hand daarvan is nu een documentaire gemaakt.…..

Margriet van der Linden beleeft de week samen met transman Jabu uit Zuid-Afrika die op het punt staat een operatie te ondergaan die hem man maakt.

Bas Kosters gaat op stap met Bekim uit Macedonië, die dagelijks met de dood wordt bedreigd. De totale vrijheid en liefde overvalt hem elk uur dat hij in Amsterdam over straat loopt.

Berget Lewis maakt lol met Tatjana uit Moskou, die als lesbische activiste graag een keer in het huwelijksbootje stapt. Maar wel in mannenkleding.

Erik Arbores bouwt een feestje met de Oegandese Kerin. Zij woont al een jaar in een asielzoekerscentrum in Nederland en beleeft voor de eerste keer de echte vrijheid van Nederland.

Dragqueen Jennifer Hopelezz neemt de Oekraïense Drag Zhanna mee naar zijn scene en bereidt hem voor de op de Drag Queen Olympics. Zhanna loopt voor het eerst in Drag op straat in Amsterdam, iets wat onmogelijk is in Charkov waar ze woont, en voelt zich zo vrij als een vogel. Zij wil nooit meer naar huis.

Een ontroerende film over vrijheid aan de grachten en liefde zonder grenzen.
Het wordt voor allen een overweldigende ervaring waarbij wordt gelachen en gehuild. Vol ongeloof varen ze samen door de grachten, worden toegejuicht door duizenden mensen.

‘Vrijen in vrijheid’, een documentaire van Marieke Slinkert, Sipke Jan Bousema en Babette Aalberts (24Life): zondag 11 oktober 2015, 23.30 uur, NTR, NPO 3.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Stefan Ammerlaan.
Margriet_van_der_Linden_en_Jabu_©Stefan_Ammerlaan
Bas_Kosters_en_Bekim_©Stefan_Ammerlaan
Berget_Lewis_en_Tatjana_©Stefan_Ammerlaan
Erik_Arbores_en_Kerin_©Stefan_Ammerlaan
Jennifer_Hopelezz_en_Zhanna_©Stefan_Ammerlaan

Lees ook:Vergrendel je liefde met een hangslot in het Amstelpark
Lees ook:Klokkenluider Edward Snowden en vriendin herenigd
Lees ook:Mannen, ga naar ‘t café: vrouwen houden hun mond niet tijdens de WK Voetbal!
Lees ook:Zoon zet zijn oude moeder op Marktplaats omdat Relatieplanet ‘niet werkt’
Lees ook:Sharia-scheiding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>