Echtscheiden door de ogen van een 6-jarig meisje

Dat kinderen in een scheiding het slachtoffer zijn, is een bekend gegeven.

Of je nu aan het vechtscheiden slaat of dat het een amicalere scheiding betreft…….

De kant van zo’n kind is formidabel in beeld gebracht in de speelfilm ‘What Maisie Knew’. Volledig gemaakt vanaf het camerastandpunt, perspectief en de ervaringen en gedachten van de 6 jarige Maisie.

Over de rug van hun dochter vechten vader en moeder hun ruzie uit. Aanvankelijk lijkt het ze vooral om de voogdij te doen, maar de strijd in de rechtbank is snel gestreden.

Co-ouderschap: elke ouder krijgt het meisje steeds 10 dagen achter elkaar in huis. In de strijd die volgt gaat het niet meer om hun kind, maar wel om het ‘winnen’.

Beale trouwt meteen met nanny Margo (Joanna Vanderham), Susanna laat dat niet op zich zitten en stapt snel in het huwelijksbootje met barkeeper Lincoln (Alexander Skarsgård) alles om de schijn van een stabiel gezinsleven op te houden en de strijd om de voogdij verder te ztten.

Vader Beale moet op de ene zakenreis na de andere, en moeder Susanna wil haar ingekakte zangcarrière nieuw leven inblazen.

Maisie is overgeleverd aan haar nieuwe stiefouders, die overigens veel sympathieker blijken dan haar kijvende vader en moeder.

‘What Maisie Knew’ uit 2012  is innmiddels op DVD verkrijgbaar.

Lees ook:Dodelijke vechtscheiding: ‘Oké, Jeroen je hebt gewonnen’
Lees ook:Sharia-scheiding
Lees ook:Moet vader van Anders Breivik zich schuldig voelen?
Lees ook:Jong met scheiding geconfronteerde kinderen vertrouwen hun ouders blijvend minder
Lees ook:Vaders van Nederland: lees uw kind vaker voor!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>