Bridget Jones III twittert en heeft kinderen

renee-zellweger-third-bridget-jones-book-title-revealedEigenlijk had ze aangekondigd niet meer over Bridget Jones te schrijven.

Maar Helen Fielding miste haar geesteskind en kondigde recent toch haar 3e boek ‘Mad About The Boy’ aan.

Niet alleen verraste ze daarmee de wereld, maar ook de auteur zelf was verrast…….

Na haar relatiebreuk betrapte de Fielding zichzelf erop dat ze weer zin kreeg om haar single succespersonage onder het stof vandaan te halen. Het tweede boek, ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’ dateert immers van de vorige eeuw: namelijk 1999.

“Na de twee boeken en de films was ik het wat kwijt. Ik werd onzeker. En ik wilde niet ‘zomaar’ een vervolg verzinnen. Bridget ligt me nauw aan het hart, en ik wilde het personage beschermen.”

De schrijfster heeft altijd stellig ontkent zelf aan de basis te hebben gelegen van de creatie Bridget Jones van de 2 zo succesvolle boeken en de verfilmingen daarvan met Renee Zellweger in de titelrol.

“Een jaar geleden kreeg ik plots weer zin om te schrijven. Ik pende wat dingen neer in mijn dagboek, en voor ik het wist was ik weer aan een Bridget-boek bezig.”

Fielding houdt de plot van ‘Mad About The Boy’ geheim, maar onthult wel dat Bridget niet langer geobsedeerd is door haar gewicht, dagelijkse alcoholinname en rookgedrag. De Londense zou nu een twitteraccount en… kinderen hebben.

Lees ook:Overdonderend succes film III; In elke vrouw zit een Bridget Jones
Lees ook:Bridget Jones wordt weduwe en neemt toyboy
Lees ook:De Bridget Jones-fase duurt tot het 35e levensjaar
Lees ook:Suus Ruis schrijft het vreemdgaan van haar man van zich af
Lees ook:Samen met je lief op de bank in de lelijkste kersttrui van de wereld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>