Waarom huilen er geen vrouwen uit bij Oprah?

Ik weet niet hoe het u vannacht gegaan is, maar ik heb gewoon doorgeslapen tot vanochtend.

Toen pas bekeek ik (de samenvatting van) het eerste deel van de publiekelijke en groots aangekondigde schuldbekentenis van Lance Armstrong bij dé Oprah.

Opvallend is dat mensen die door het stof moesten en schuld betoonden op TV allemaal van het mannelijk geslacht waren.

Van huilende, hoerende en sloerende televisiedominees tot aan een president van de VS himself…….

Wij herinneren ons: Bill Clinton (Lewinsky-affaire), David Letterman (vreemdgegaan met werkneemsters), Tiger Woods (seksverslaafd), David Petreus (verhouding met zijn biografe). En dan zwijgen we nog maar over de hysterische taferelen rond wijlen The King Of Pop. “I am sorry……..”

Oprah (helemaal terug van nooit echt weg geweest) is 1 van de weinige vrouwen in de wereld die aan haar voornaam genoeg heeft. Iedereen kent haar, zij heeft meer invloed dan de Obama’s bij elkaar, iedereen kijkt weleens naar haar en iedereen die zij uitnodigt komt naar haar. En als Mozes niet naar de berg komt, dan toch zeker de berg (lees; Oprah) naar Mozes. (lees: Lance)

En Armstrong heeft niet voor niks de keuze op Winfrey laten vallen. Zij heeft meer ‘believers’ en vergevingsgezindheid dan de paus. Amerikanen zijn sowieso beter in zowel liegen als spijtbetuigingen dan wij. Alles is daar groter en vetter: van de cappuccino’s tot aan TV-shows.

Hoewel de straffen in het land zwaarder zijn ~in sommige staten zitten nog steeds mensen in dodencellen~ kan men aan de andere kant makkelijker over fouten heen stappen. En dat is tevens mannelijk. Vrouwen hebben een olifantsgeheugen waar op ieder (ongewenst) moment uit geput kan worden.

Europa is wat dat aangaat vrouwelijker. Wanneer je hier bijvoorbeeld een keer failliet bent gegaan, draagt men dit je altijd na. Eens een dief, altijd een dief en eens een vreemdganger, dan altijd.

In de VS word je na een zakelijke of persoonlijke zeperd op de schouder geklopt, ‘join the club’ en mag je overnieuw beginnen. Het is niet voor niets het land waar alle mensen heen gaan die een tweede kans willen.

Dat wij komende nacht het tweede deel kunnen aanschouwen van de biecht van de gele truienverkwanselaar heeft dus te maken met de mannelijkheidheid van dat land en de vrouwelijkheid van de presentatrice.

Ondenkbaar in Europa. Denk je nou echt dat Rafaël van der Vaart sorry gaat roepen over zijn oudejaarsklap bij bijvoorbeeld Linda de Mol? Vergeet het.

Vrouwen gaan hier bij een man te biecht. Heleen van Royen gaat binnenkort uithuilen bij Arie Boomsma. Zij gaat bij hem vertellen dat ze jarenlang teveel gevraagd heeft van de tolerantie van haar Ton. Ja ‘Aaar’ is de Hollandse Oprah. Hij begrijpt alles, gedraagt zich voorbeeldig en is ~voor zover wij weten~ vrouw-, neger-, jood- en homovriendelijk.

En nu we toch in (ex) EO-kringen zijn beland. Ik heb ooit 1x naar ‘Het Familiediner’ met de oerhollandse Bert van Leeuwen gekeken. Kromme tenen, mevrouw, mijnheer!

Amerikanen kunnen het gewoon: elkaar om de nek vallen en snikken maar. En bij Oprah blijven mijn voeten plat in de laarzen. Zij blijft voor mij met een dikkere of dunnere kont toch altijd rechtop in de wind. En als zij vraagt: “Yes or No. Did you…..?”, voel ik nog met de zondaar mee ook.

De man die verslaafd is aan zichzelf: aan zijn roem, overwinningen, aan het nummer 1 zijn, aan macht, aan extra zuurstof in zijn bloed en aan testosteron. Voor zover dat nog uit die ene bal komt van hemzelf of vanuit een potje.

Lance ~Yes I have sinned~ Armstrong. Wees Gegroet Oprah!

TRAILER:

Lees ook:Liegen heet nu ‘Lancen’ en profielen staan er bol van
Lees ook:Stel je leven niet uit totdat je een relatie hebt
Lees ook:Waar lange vrouwen over struikelen (bij mannen)
Lees ook:Waarom keert Rihanna in hemelsnaam terug naar haar gewelddadige ex Chris Brown?
Lees ook:Hier moet je zijn voor trouwen tegen je wil

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>