Laat zwarte vrouwen vooral met witte mannen trouwen

Tweederde van de zwarte vrouwen in de USA is ongetrouwd.

Daarvoor heeft een hoogleraar de oplossing wel in huis en hij schreef er een nu al omstreden boek over: laat zwarte vrouwen vooral met witte mannen trouwen!

In het boek Is ‘Marriage For White People?’  (How The African American Marriage Decline Affects Everyone) verklaart prof. Ralph Richard Banks de achterblijvende huwelijkscijfers van zwarten als een maatschappelijk, raciaal probleem.

Hoewel het boek pas in september verschijnt, zijn er reeds recensie-exemplaren naar de media gestuurd en de verontwaardiging is niet van de lucht.

Banks, zelf Afro-Amerikaan, constateert dat het gemengde huwelijk vooral populair is bij succesvolle, zwarte mannen. Zij trouwen dus met blanke vrouwen. Maar zwarte vrouwen willen juist graag een zwarte man en dan met een hogere sociaal-economische status. Dat wordt een steeds groter probleem, omdat er 2x zoveel hoogopgeleide zwarte vrouwen zijn als mannen.

Het steekt veel andere zwarten dat de professor stelt dat blanke mannen geschikter zouden zijn dan de zwarte. Maar prof. Banks deed uitgebreid onderzoek. Hij nam veel interviews af in de zwarte gemeenschap en komt tot de conclusie dat zwarte vrouwen er beter aan doen mannen van hun eigen soort links te laten liggen en uit te kijken naar een witte.

“Zwarte vrouwen zijn dit onderwerp zat”, schrijft Jenee Desmond-Harris, een van de vele criticasters, op website TheRoot.com. Ze neemt het Banks kwalijk dat hij van sociale problematiek een raciaal vraagstuk maakt. “Puur effectbejag”, aldus de journaliste. In ieder geval zoekt de hoogleraar het debat op. “Attentie, zwarte bloggers, gastheren van de stedelijke radioshows en ook witte mensen”, schrijft hij op de achterflap. “Hier een omstreden analyse van huwelijk en ras, maak je borst maar nat voor een stevig debat.”

Lees ook:Blanke vrouwen zoenen zwarte mannen; zwarte vrouwen zoenen witte mannen
Lees ook:Amerikaanse ambtenaar weigert gemengd huwelijk te sluiten
Lees ook:Wie zegt dat zwarte vrouwen minder sexy zijn dan witte?
Lees ook:Zwarte mannen verhuren zich aan witte vrouwen
Lees ook:Sociaal experiment: homo’s en hetero’s tongzoenen met elkaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>