Ouderen gaan steeds meer profiteren van nieuwe media

Mensen met een lichamelijke beperking en ouderen: voor hen is het internet natuurlijk i-de-aal. En het lijkt erop dat deze groepen de digitale wereld ook omarmd heeft. Ik zie de auto’s van ALBERT, de maaltijdbezorgers en andere koeriers af en aan rijden. Maar ook apps en sociale media zijn natuurlijk fantastisch om een dagelijkse communicatiecirkel te hebben, te chatten en/of nieuwe vrienden te maken. Of te skypen met kinderen en kleinkinderen.

Van de 65-plussers geeft 39% aan dat zij sociale media gebruiken. In 2014 was dat nog 26%, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ze zitten op Facebook, Twitter en Whatsapp om contacten te onderhouden en versturen berichten via verschillende platformen.

Ook de generatie daaronder, mensen tussen de 45 tot 65 jaar, maken steeds meer gebruik van sociale media. Hun gebruik van sociale netwerken is toegenomen van 70% in 2014 naar 83% in 2016. Vooral het uitwisselen van berichten via bijvoorbeeld Whatsapp nam fors toe bij deze groep. Dat komt door het toegenomen smartphonebezit.

Volgens het CBS maakten jongeren vorig jaar nog meer gebruik van sociale netwerken dan mensen in de oudere leeftijdsgroepen, maar is het verschil sinds 2014 kleiner geworden. Het aantal jongeren op sociale media is wel toegenomen, van 72% in 2014 naar 80% in 2016, al bleef het gebruik onder 15- tot 25-jarigen met 95 procent vrijwel gelijk.

Uit het onderzoek blijkt voorts dat hogeropgeleiden veel vaker deelnemen aan professionele netwerken zoals LinkedIn dan middelbaar- en laag-opgeleiden.

Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken
Lees ook:Facebook, Skype, Twitter en WhatsApp kraken huwelijken
Lees ook:Mannen komen van Reddit, vrouwen van Pinterest
Lees ook:Effe appen om de verkering uit te maken
Lees ook:Nee dit is te moeilijk voor jou, deze dating-app is voor hogeropgeleiden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>