Kerstborrel? Deze types kom je geheid tegen!

ChristmasOffice

De Britse horecaketen Browns kwam op basis van een ludieke enquête te weten welke types je geheid tegenkomt op een decemberborrel op het werk. De zogenaamde Kerst-Casanova is met 69% de vervelendste van allemaal, maar wie tref je er nog meer?

* Kerst-Casanova
Hij is rond de 40, gelukkig getrouwd en heeft een paar kinderen. Hij is ervan overtuigd dat hij nog steeds alle trends zelf ook kan dragen en met iedereen overweg kan. Vooral nieuwe, jonge collega’s krijgen gegarandeerd een kus van dit in skinny jeans gestoken mankind.

* De kerstgek
Deze persoon is er heel vroeg bij om het kerstfeest op kantoor te plannen en ziet het als iets groots. Hij stoomt collega’s klaar voor ‘het feest van het jaar’, maar is vaak een van de eersten die de avond zelf bijna in slaap valt.

* Zwaan Kleef Aan
Je had al een tijdje het vermoeden dat die ene collega kleverig was en op het kerstfeest blijkt dat ook. Dit type brengt je eerst een drankje en blijft vervolgens de hele avond iets te dicht in je buurt. Het is een kwestie van tijd voordat de flirter met romantisch getinte complimentjes gaat te gooien.

* Johnny Walker
Na een paar glazen alcohol treedt die stille medewerker ineens op de voorgrond. Hij uit al zijn frustraties van het afgelopen jaar en tegen het einde van de happening weet elke collega hoe hij denkt en bestaan er geen kantoorgeheimen meer.

* De wegwezer
Hij kan het heel goed vinden met de enthousiaste kerstfanaat en de planner en neemt zelf ook veel initiatief. Maar op het moment suprême, is hij onvindbaar en onbereikbaar. Vaak is de goochelaar een 30′er met jonge kinderen of iemand die in de knoop zit met zijn verliefde gevoelens.

* De kameleon
Op de werkvloer valt hij nauwelijks op: hij doet zijn werk goed en in stilte. In gesprekken geeft dit type niet veel informatie over zichzelf. En plots, tijdens het kerstfeest, wordt de grijze muis een paradijsvogel. Hij of zij is de eerste persoon die danst en halflege drankjes van collega’s opdrinkt. Dit is het moment waarop je te weten komt dat hij in een rockgroep speelt of dat zij vroeger als danseres werkte.

* De hielenlikker
Tijdens kantooruren danst hij naar de pijpen van de grote baas: hij lacht om zijn grapjes en geeft hem complimentjes. Op het feest koopt hij met zijn eigen geld drankjes voor de baas. En als die naar huis is, loopt deze hielenlikker rond als een kip zonder kop.

* De jankert
Deze persoon slaagt er maar niet in om zijn privé en professioneel leven van elkaar te scheiden. Hij of zij praat over liefdesavonturen en verwacht dat je een en al oor bent. Ook al wil je feesten, hij of zij klampt zich helemaal aan je vast. En weiger je te luisteren? Dan vind je dit type vast in de toiletten, waar de tranen dan rollen.

* John Travolta
De nieuwste dansmoves? Dat kent die iets oudere collega helemaal niet. Zijn kennis beperkt zich tot oubollige danspassen uit de vorige eeuw die hij maar al te graag laat zien. Hij vindt zichzelf geweldig, de omgeving vindt het lachwekkend.

* De regelneef/-nicht
Hij of zij regelt alles tot in de kleinste details en weet dus wat er wanneer zal gebeuren. Deze perfectionist schiet in paniek als iemand zijn of haar planning in de war gooit door niet naar het kerstfeest te komen of op het allerlaatste moment te zeggen dat hij vegetariër is. De planner gaat er van uit dat iedereen naar zijn instructies luistert: als het tijd is om aan tafel te schuiven, dan moet dat ook snel gebeuren.

Lees ook:Getver, al dat gezoen weer op die nieuwjaarsrecepties
Lees ook:Collega’s zijn geen vriend(inn)en
Lees ook:Grijp je kans en zoen die leuke collega op de decemberborrel!
Lees ook:Van deze collega’s worden we groen en geel
Lees ook:Zoen Mij Niet!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>